EAST MAG
ako si vybrať stôl

Ste hráč? Ako si vybrať správny písací stôl?

Pokiaľ patríte medzi tých, ktorí trávia hraním počítačových hier dlhé hodiny tak určite viete, že mimoriadne dôležitým aspektom vašeho herného setupu je písací stôl. Ako si takýto stôl vybrať?

Hranie hier sa pre mnohých ľudí nestalo len zábavou, ale v dobe YouTube a ďalších platforiem aj regulárnou prácou. Práve preto si čoraz viac ľudí potrpí na tom, aby ich herný či pracovný setup bol čo najlepší. K samotnému vybaveniu patrí aj kúpa písacieho stola.

REKLAMA

Herné písacie stoly sa však od tých klasických líšia hneď v niekoľkých faktoroch, a preto sme pre vás vypísali pár rád, ako postupovať pri výbere toho správneho písacieho stola.

Dostatočný priestor na viacero obrazoviek

Pri ľuďoch, ktorí hrajú počítačové hry na vyššej úrovni automaticky platí, že potrebujú buď poriadny širokouhlý monitor, alebo mať na svojom stole viac obrazoviek.

Mimochodom, toto pravidlo platí aj pre programátorov, marketérov, grafikov či dizajnérov a práve preto by mali zbystriť pozornosť aj oni.

Prvým faktorom pri výbere písacieho stola je teda jeho veľkosť a rozmery, ktoré by mali byť dostatočne veľké na to, aby sa na ne zmestilo všetko potrebné vybavenie. Ideálnymi rozmermi v tomto prípade sú 160 cm dlhé a 80 cm široké písacie stoly.

U nich si totiž budete môcť byť istý, že vám dajú dostatočný priestor na monitory a PC, ktoré potrebujete pri svojej práci, alebo hraní hier.

ako si vybrať stôl
Zdroj obrázku: PR Image Factory / Shutterstock.com

Polohovateľnosť

Problémy s bolesťou chrbta sú u mladšej generácie čoraz častejšie a je tomu tak kvôli neustálemu sedeniu pred počítačom.

Dnes sa tak často môžete stretnúť s odporúčaniami, že je vhodné niekoľko hodín pri práci či hraní hier byť v stoji. Tomuto trendu sa začali prispôsobovať aj písacie stoly, ktoré si dnes môžete polohovať do výšky, akú potrebujete.

Dizajn

Posledným faktorom, nad ktorým by ste sa mali zamyslieť pri výbere herného písacieho stola, je jeho samotný dizajn. Ten by mal vytvárať kontrast ku farbe stien v miestnosti a splývať s ďalšími doplnkami vo vašej pracovni ako sú rôzne poličky, vázy či dizajnové zrkadlo.

Slová na záver

Veríme, že sme vás našimi odporúčaniami bližšie nasmerovali k tomu, aby ste si aj vy zaobstarali ten najlepší písací stôl pre vás a používali ho čo najlepšie, ako viete.

Pridajte komentár