EAST MAG

Letisko Košice hlási obnovenie letov do Poľska

Východné Slovensko privíta po takmer dvojročnej pauze obnovenie ďalších letov. Tentokrát do poľskej metropoly Varšava na letisko Chopin.

Letecká spoločnosť LOT Poľské aerolínie obnovuje svoju prevádzku od štvrtka 10.3.2022 z Košíc do Varšavy a s prestupom do ďalších miest v Európe, USA, Kanade a do celého sveta. Výhodné, praktické a časovo dostupné sú lety s prestupmi vo Varšave do destinácií Amsterdam, Berlín, Basel, Brusel, Bukurešť, Frankfurt, Gdaňsk, Hamburg, Kodaň, Luxemburg, Miláno, Mníchov, Oslo, Paríž, Poznaň, Štockholm, Talinn, Vilnius, Zürich. Z diaľkových letov sú ideálne nadväzné spojenia do Chicaga, New Yorku a Toronta.

Obnovená linka z Košíc do Varšavy bude v najbližších týždňoch v prevádzke 4-krát do týždňa a neskôr 10-krát týždenne, a to v pondelok, štvrtok, piatok a nedeľu v popoludňajších hodinách. Linka bude prevádzkovaná lietadlom typu Embraer s kapacitou od 76 do 82 sedadiel. Let na letisko Varšava Chopin trvá hodinu. Letenky do poľskej metropoly v cene od 34,27 € (jednosmerne vrátane poplatkov a príručnej batožiny) sú už dostupné na www.lot.com.

Thomas Dworschak, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Košice povedal: 

„Sme veľmi radi, že môžeme privítať spoločnosť LOT Poľské aerolínie späť na košickom letisku. Toto letecké spojenie umožňuje cestujúcim z našej spádovej oblasti dostať sa jednoducho po poľského hlavného mesta Varšavy, ako aj do zaujímavých európskych a diaľkových destinácií. Po dvojročnej prestávke budeme pokračovať v úspešnej spolupráci s poľským národným dopravcom.

Aktuálny letový poriadok letiska Košice:

  • Letecká spoločnosť Austrian Airlines do Viedne a ďalej v rámci jej širokej siete destinácií v Európe, USA, Kanade a Karibiku
  • Letecká spoločnosť Ryanair do destinácií: Londýn Stansted, Praha, Liverpool, Dublin, Viedeň, Varšava Modlin
  • Letecká spoločnosť Wizz Air do destinácie Londýn Luton
  • Letecká spoločnosť Eurowings do destinácie Düsseldorf od 15.4.2022

Aj v roku 2022 platia pre všetky letecké spoločnosti všeobecne platné pravidlá nosenia respirátora počas celej doby letu, dodržiavanie hygieny rúk a odstupov. Rovnaké pravidlá platia aj pre pohyb cestujúcich v priestoroch terminálu letiska Košice

tlačová správa

Pridajte komentár