EAST MAG

Aké sú trendy tejto jari? Outfity pre dámy i pre pánov

Teploty vonku sú síce ešte stále chladné, ale jar je už za rohom, a tak je dôležité na ňu náležite pripraviť aj váš šatník. Pohľad na módne kúsky z nedávnych týždňov módy, ktoré priniesli nové kúsky na jar/leto 2022 je skvelý spôsob, ako predpovedať, čo sa v najbližšie horúce dni a mesiace bude nosiť. Trendy, ktoré je treba sledovať, zahŕňajú výrazné neónové farby, množstvo zelených odtieňov, nadrozmerné nohavicové kostýmy, no i overaly, či výrazné vzory. Ponúkame vám niektoré z horúcich trendov, vďaka ktorým budete na zmenu ročných období pripravení.

Dámy zaujmú vo výrazných vzoroch, farebných kombináciách, i okázalých overaloch

Od psychedelických vzorov až po žiarivé úplety v odtieňoch západu slnka, módne móla tento rok slúžili ako návrat do čias hippies. Aby ste to však nebrali ako doslovný návrat, nové módne trendy prišli so zaujímavými tvarmi, proporciami a technikami tkania. Čím výraznejší vzor a strih zvolíte, tým lepšie. Úplne nový prístup k obliekaniu prichádza aj s modelmi od Roberta Cavalliho, ktorý všetko stavil na jeden jediný kus odevu – overal. Nie však hocijaký overal, ale ten upnutý, ktorý vám však stále zabezpečí pohodlie a voľnosť pohybu. Všetko teda závisí od materiálu, ktorý zvolíte. Samozrejme, mali by ste zvoliť strih, ktorý vám pomáha vyzdvihnúť vaše prednosti. Či už sa ale zahalíte do trblietok, stavíte na čiernu, alebo sa z vás stane kvetinová záhrada, je preto len a len na vás.

Ďalším horúcim trendom je odhaliť vaše telo na správnych miestach, dámy! Možno je to výsledkom toho, čo spôsobila doba online cvičení, ale dizajnéri rozhodne preukázali odhodlanie ukázať naše vypracované brušká svetu.  Vraciame sa teda späť do 60. rokov, no v móde je nepochybne aj glam 80. rokov. Jednoducho, čokoľvek, čo necháva vaše brucho odhalené. Táto sezóna je čiastočne ovplyvnená aj rozvoľňovaním opatrení a večierkami. Všetci sme sa už tešili, kedy si budeme môcť letné večierky znovu naplno užiť.  Módne trendy s nami súznia, a preto nenechali nič na náhodu. Na tanečnom parkete budú tento rok trendy strapce. Či už zvolíte celé šaty, sukňu, top alebo kabelku https://answear.sk/k/ona/doplnky/kabelky je na vás.

Dolce & Gabbana, Michael Kors ale i Fendi, všetci módnemu priemyslu navyše poslali okázalý odkaz – dámsky kostým najlepšie vyzerá so spodným prádlom. Keďže sme strávili množstvo mesiacov mimo kancelárií, dizajnéri sa rozhodli, že návrat do práce, musí vyzerať trochu inak, a to rozhodne viac sexi. Pravdepodobne tento outfit na zasadnutie manažmentu nezvolíte, no pokiaľ sa chystáte na večierok, alebo na odvážne rande, vaša snaha bude rozhodne ocenená.

Páni budú vyčnievať z davu

Móda pre rok 2022 je predovšetkým o tom vyniknúť, takže nie je prekvapením, že v kolekciách sa hojne objavujú výrazné farby. Formálne pánske oblečenie sa klasicky drží v odtieňoch modrého obleku alebo čierneho trenčkotu, no do hry sa dostáva aj nová farba – červená. Napriek tomu, že je to veľmi intenzívna farba, červená sa hodí takmer ku všetkému a môže ľahko nahradiť akékoľvek základné neutrálne farby vo vašom šatníku. Začnite tým, že nájdete žiarivo červený kúsok, akým je napríklad sako, sveter, alebo pánske nohavice a sami uvidíte, koľkokrát sa vám podarí začleniť ho do vášho outfitu.

Ak ste mali problém vyzliecť si po zime váš župan, nevadí. Ďalším trendom je totiž kabát v štýle županu. Tieto jarné kabáty sa zaväzujú okolo pása a spodný lem zvyčajne spadá tesne pod koleno. Kožušinová alebo kožená verzia bundy vám zaručí teplo a pohodlie v zime a na jeseň, na jar zase stavte na štýly z ľahkého semišu a plátna.

Aby sme však nezostávali iba u sák a kabátov, to čo budete nosiť pod nimi vás možno neprekvapí. Na váš nákupný zoznam si pripíšte rolák. Roláky vyzerajú dobre doslova na každom a dajú sa navrstviť pod akúkoľvek bundu. Možno aj preto tento rolákový trend pretrváva už niekoľko rokov. V móde sú farebné roláky, či roláky s potlačou, čo znamená, že pokiaľ máte na sebe akýkoľvek rolák, nič tým nepokazíte.