EAST MAG

Digitálna knižnica KUBO prichádza s rozhraním pre školy a škôlky

Digitálna knižnica KUBO – detské knihy vznikla ako platforma na streamovanie detskej literatúry, ktorá čitateľom uľahčí, urýchli a zjednoduší prístup k najnovším aj starším titulom.

Po verzii pripravenej pre domácnosti s takmer tisíckou titulov aplikácia prichádza s novinkou  KUBO EDU pre školy a škôlky. Učitelia v nej získajú jednoduchý prístup k širokému výberu kníh a budú mať možnosť prideľovať knihy žiakom podľa ich záujmov a schopností. Ide o takzvané personalizované čítanie, ktoré sa na Slovensku v školskej výuke zatiaľ nepoužíva. Vďaka tomuto rozhraniu sa zadarmo dostanú k širokej ponuke kníh aj deti, ktoré bežne prístup ku knihám nemajú. Učitelia získajú navyše prehľad o čitateľských aktivitách žiakov a ich záujmoch.

REKLAMA

„KUBO EDU je logickou nadstavbou našej služby, ktorú sme doposiaľ ponúkali primárne pre rodiny. S pojmom personalizovaného čítania som sa v odbornej literatúre stretol už dávno a táto téma ma okamžite zaujala. Predstavte si, o koľko viac by bavilo deti čítať, keby mali na školách prístup ku knihám podľa ich záujmov a čitateľských schopností,“ hovorí CEO, Ondrej Bagin, a dodáva: „V rámci testovacej spolupráce na školách vidíme, že digitalizácia detskej literatúry je oblasť, ktorá v našom školstve už dlhodobo chýbala, pritom je po nej obrovský dopyt. Učitelia začali KUBO EDU používať so žiakmi úplne intuitívne a podľa našich doterajších meraní čítajú skutočne viac. Navyše, takto sú knihy prístupné pre všetky skupiny detí bez rozdielu a nemôže sa stať, že by jedna školská knižnica nemala dostatok kníh pre svojich žiakov. Tú istú knihu môže teraz čítať naraz hoc aj celá škola, alebo naopak – každý žiak niečo úplne iné. Digitálna knižnica je totiž nekonečná.“

Okrem administrátorského rozhrania pre učiteľov a doplnenia literatúry patriacej do povinného čítania bude vzdelávacia verzia KUBO EDU obsahovať aj desktop verziu – pre osobné počítače a interaktívne tabule. Na vznik KUBO EDU žiada KUBO o podporu aj cez crowdfundingový portál Startlab. Darcom ponúka zvýhodnené polročné a ročné predplatné, špeciálnym bonusom je kombinácia predplatného s nádhernou tlačenou knihou Moniky Kompaníkovej Hlbokomorské rozprávky, ktorá sa dostala medzi Najkrajšie knihy Slovenska a získala prestížne ocenenia doma i v zahraničí.

startlab.sk/projekty/1800-kubo-edu-prva-digitalna-skolska-kniznica/

tlačová správa

komentáre 3