EAST MAG
pasadena

Zuzanu naštartoval k biznisu syndróm vyhorenia. Vznikla Pasadena – udržateľná móda, ktorá pomáha

Zuzana o sebe tvrdí, že je obyčajná žena, ktorá robí to, čo ju baví a zmysluplne napĺňa. Od vysokej školy si prešla rôznymi zamestnaniami, až sa dostala na pozíciu asistentky, z ktorej sa vypracovala na obchodno-marketingového manažéra v spoločnosti, ktorá sa zaoberala výrobou, predajom a distribúciou autodoplnkov. Vyčerpávajúca práca prešla do syndrómu vyhorenia a potreby robiť niečo kreatívne. Prečítajte si príbeh, ako vznikla Pasadena – móda vyrobená s láskou. 

Od korporátu k Pasadena príbehu

Po šiestich rokoch v práci, ktorá sa zameriavala na zisk, čísla a plnenie cieľov nedávala Zuzke žiaden zmysel či uspokojenie. V lete 2017 vznikla idea pretaviť svoju kreativitu, ktorú v sebe má a pestuje už od detstva do hmatateľného produktu. A tak vznikla značka Pasadena, ktorá vznikla z pocitu a z chuti tvoriť.

REKLAMA

„Oblasť , v ktorej pôsobím mi ako žene nie je až taká blízka. Preto som hľadala niečo, čo bude tešiť predovšetkým ženy a budú sa vďaka Pasadena produktom cítiť o kúsok ženskejšie, nežnejšie. Rozhodla som sa pre výrobu trendy županov a kimon. Až následne sa pridružili produkty, ktoré by mohli zapadať do konceptu značky. Keď sa na svoje pôsobenie v predchádzajúcej práci pozriem retrospektívne, asi by som sa neodvážila založiť vlastnú značku. Značné množstvo skúseností a znalostí o tom, ako budovať fungujúcu firmu som nadobudla práve tam,“ prezrádza Zuzana.  

Ponuka produktov Pasadena sa teda od trendy kimon, rozrástla o originálne šerpy pre oslávenkyne, škrabošky a detské čiapočky. 

Trendy kúsky vyrobené na Slovensku

Ako spomína Zuzana, najťažšie bolo urobiť samotné rozhodnutie, prekonať obavy zo zlyhania či prekonávania prekážok. „Mám veľké šťastie na ľudí, ktorí mi pomohli pretaviť prípadne ukorigovať a nasmerovať moje predstavy až k reálnehu výsledku vo forme značky PASADENA.“

Všetky kúsky Pasadena sú vyrábané výlučne ručne a na Slovensku. Ženské kúsky zdobí na požiadanie klientiek malými kryštálikmi. „Veľký dôraz kladiem na kvalitu každého jedného produktu, ktorý pred odoslaním dôkladne osobne prekontrolujem. Výrobky sú balené v exkluzívnom balení a každý objednaný župan obsahuje aj malé prekvapenie. “V ponuke nájdu zákazníčky aj luxusný darčekový box, ktorý obsahuje všetky produkty so zvýhodnenou cenou.

Aj keď si Zuzka na začiatku podnikania myslela, že zvládne šitie, zdobenie, žehlenie, balenie, expedovanie zásielok a komunikáciu sama, zistila, že bude potrebovať pomocnú ruku, ktorá jej s tým pomôže. „Našťastie 🙂 som zistila, že to jeden človek nezvládne. Preto som vypísala konkurz na krajčírku a nemôžem si ju vynachváliť. Pani krajčírka s ktorou spolupracujem kvôli koronavírusu na určitý čas prišla o príjem, tak sme si navzájom pomohli,“ hovorí.

pasadena

Od zodpovedného tvorenia k dobrej veci 

V súčasnosti je veľmi dôležité, dbať na udržateľnosť a prírodu. V Pasadena aktuálne Zuzana vyrába detské čiapočky zo 100% BIObavlny. Produkty dbajú aj na pohodlie detičiek, materiál je priateľský k detskej citlivej pokožke a nevyvoláva alergické reakcie. Balenie produktov je tiež ekologické. „Naše krabičky sú vyrábané tak, aby následne neskončili v koši, ale aby si ich ľudia nechali a aj naďalej využívali napríklad vo forme šperkovnice, tabatierky či boxu pre úschovu dokumentov. Sú vyrobané z pevného materiálu s magnetickým uzáverom a povrchovým gravírovaním. V roku 2023 plánujeme vytvoriť kolekciu, ktorá bude 100% green, no viac si zatiaľ nechám pre seba, dodáva na záver Zuzana.

Kúpou každého produktu, ktorý poteší nejednu ženu ide výťažok na podporu neziskovej organizácie Zem detí, ktorá sa venuje deťom s nepriaznivým osudom, ktoré skončili v detskom domove. 

Viac zaujímavých príbehov a čítania nájdete na stránke Indexmag.sk v sekcii business.

Simona Ďurkovič

komentár: 1