EAST MAG

Január – mesiac v znamení výhier

Január je stále taký nekonečne dlhý mesiac. Väčšinou okrem práce premýšľame ešte nad tým, ako dobre nám bolo cez sviatky, prípadne tí šťastnejší premýšľajú už nad kúpou leteniek na letnú dovolenku. Mňa tento mesiac fascinovala jedna konkrétna vec. 

Som jednoducho šťastná osoba, vyhrala som totiž najnovší iPhone 13 v instagramovej súťaži, do ktorej som sa ani nezapojila, minimálne 8-krát! Jasné, že som všetky označenia na Instagrame nahlásila ako spam, lebo to aj spam bol. Každopádne, čo keby všetko išlo tak jednoduchšie a šťastne? 

Predstavte si, že sa rozhodnete podať loto. Zaškrtnete svoje šťastné čísla, tiket odložíte do peňaženky a počkáte pár dní na vyžrebované čísla. Voilá, ste milionár. Nebolo by to úžasné? 

Tento prvý editoriál v roku 2022 nie je o lote, ako skôr o naivite. Je naivné veriť, že vyhrám loto, aj keď som si nikdy nepodala tiket? Je naivné myslieť si, že som vyhrala v súťaži iPhone, aj keď som sa do nej nezapojila? Je to naivné a verte, mnohí tej súťaži uverili. Niekedy jednoducho veríme tomu, že veci pôjdu len tak šťastne a ľahko bez toho, aby sme sa o niečo pričinili. Žiaľ, nie je to tak. 

Január sa spája ešte s predsavzatiami. Je krásne snívať a predstavovať si ako som vynašla skvelú aplikáciu, ktorú chcú všetci vo svete, alebo som prestala fajčiť a aktívnejšie žiť. Nemôžeme sa spoliehať na nikoho a na nič, iba sami na seba. Nebuďme naivní, snívať neprestávajme, no aby sme dosiahli svoje ciele, musíme makať. 

A sme šťastní, lebo tento pocit zmeny, ktorý v sebe nesieme, neprichádza len v januári, ale každý jeden deň. 

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár