EAST MAG

Najmladšie a najmodernejšie gymnázium v Košiciach otvorilo svoje dvere

IT a bilingválne gymnázium FUTURUM otvorilo svoje dvere prostredníctvom FUTURUM FRESH TALK 2021. FRESH TALK je unikátna forma online diskusie, v ktorej rodičia a študenti zistili všetko podstatné o štúdiu na gymnáziu FUTURUM. Hlavné témy diskusie boli anglický jazyk a IT.  

Spoločne s firmou CANCOM Slovakia gymnázium FUTURUM vytvorilo IT odbor, v ktorom je tradičné gymnaziálne učivo obohatené o predmety z IT oblastí ako sú Informatika, Operačné systémy, Databázy a Public Cloud. „ IT je dnes všade a je priam nemožné nájsť oblasť, na ktorú moderné technológie nijako nevplývajú. Toto odvetvie nemá krízy, lebo neustále napreduje, no bojuje s nedostatkom kvalifikovaných ľudí. Požiadavky firiem sa menia neuveriteľne rýchlo, preto sme spoločne spojili sily s FUTURUM a vytvorili odbor, ktorý reflektuje súčasné trendy a požiadavky, “ vysvetľuje Matúš Čopík, generálny riaditeľ spoločnosti CANCOM Slovakia.   

Gymnázium FUTURUM je škola budúcnosti, pretože prepája tri základné predispozície pre úspešné  vysokoškolské štúdium a kariéru, menovite : samostatnosť, anglicky jazyk a znalosť IT technológií. „Naším cieľom je výchova samostatných a proaktívnych ľudí, ktorí budú pripravení na náročné prostredie zahraničných firiem a vysokých škôl, hovorí Lenka Takáčová, zástupca zriaďovateľa školy.

Hlavným cieľom FUTURUM FRESH TALK je vytvorenie priestoru pre učiteľov, rodičov, žiakov a zástupcov firmy CANCOM Slovakia na otvorenú diskusiu, kde je možné klásť konkrétne otázky o výučbe a živote na škole. „ Pôvodne naším zámerom bolo organizovať klasický Deň otvorených dverí, no súčasná situácia nám to neumožnila. Opäť vstúpili na scénu moderné technológie a  umožnili nám stretnutie so záujemcami o stredoškolské  štúdium online formou,“ dodáva Lenka Takáčová, manažérka školy.  

Aktuálne je v IT odbore otvorená jedna trieda. Ide o historicky prvý ročník, ktorého študenti už stihli navštíviť aj priestory spoločnosti CANCOM Slovakia.  A boli milo prekvapení neformálnym a moderným prostredím firmy.

CANCOM Slovakia je v Košiciach od roku 2019 a aktuálne zamestnáva takmer 200 IT špecialistov.  Spoločnosť sa zameriava na oblasti digitálnej transformácie, a to hlavne na poskytovanie hybridných IT služieb a riešení.  

Gymnázium FUTURUM vzniklo v roku 2012 v Košiciach a v súčasnosti má aj pobočku v Trenčíne, kde prevádzkuje aj súkromnú základnú školu zameranú na anglicky jazyk.  

tlačová správa

Pridajte komentár