EAST MAG

Išli dáta na vandrovku

Vstupná brána do sveta Data Engineering

Data Engineering je v súčasnej dobe v IT svete často používané slovné spojenie. V dnešných časoch sú dáta potrebné v každom odvetví a takmer pri všetkých každodenných činnostiach. Preto sa musíme naučiť pracovať s dátami čo najefektívnejšie a využívať ich naplno.

Ak sa chcete vedieť, čo si predstaviť pod pojmom Data Engineering, kde začína a kde končí, aké technológie sa pri tom môžu využívať, čo používame na prácu s dátami my, príďte na webinár, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 9. decembra o 18:00. Veríme, že naše spoločné stretnutie vám zodpovie niektoré otázky a zároveň bude vstupnou bránou do sveta Data Engineering.

REKLAMA

Vstup je zdarma, je však potrebné sa registrovať.

O svoje skúsenosti a poznatky sa s vami podelia Richard Chudý a Pavol Dudrík.

Richard Chudý

  • Od útleho veku sa rád pohyboval okolo počítačov a rád experimentoval (format c: najkrajšie spomienky). Neskôr mu učarovali aj smart telefóny (toho času hlavne Nokia).
  • Po ukončení štúdia na Technickej Univerzite začal pracovať v Ixonos Slovakia ako QA Engineer, kde časom prešiel na automatizovaný testing, kde testoval najmä mobilné aplikácie pre rôzne spoločnosti. Po čase prešiel na vývoj, kde sa venoval mobilnej Windows platforme a neskôr primárne Android platforme.
  • V GlobalLogic Slovakia začínal ako vývojár mobilných aplikácií, neskôr vývojárov viedol. Momentálne je v riadiacej pozícii, riadi niekoľko tímov ako projektový manažér.
  • Aktívne pomáha a angažuje sa v BigData/Data Engineering a Java komunite.

Pavol Dudrík

  • Záujem o počítače a informačné technológie ho priviedol na pôdu Technickej univerzity v Košiciach, kde úspešne absolvoval štúdium informatiky.
  • Počas štúdia začal pracovať na vývoji webových aplikácií a neskôr aj na vývoji mobilných aplikácií na platforme Android.
  • Po ukončení štúdia začal pracovať v spoločnosti GlobalLogic Slovakia, kde sa naplno venoval backend vývoju.
  • Po dvoch rokoch využil možnosť zapojiť sa do nového projektu so zameraním na dáta, kde objavil kúzelný svet nazývaný Data Engineering.

GlobalLogic Slovakia

GlobalLogic, líder v oblasti digitálneho inžinierstva a súčasť a Hitachi Group Company, pomáha zákazníkom na celom svete navrhovať a prinášať inovatívne produkty, platformy a najnovšie digitálne vymoženosti. Na Slovensku má GlobalLogic centrálu v Košiciach a pôsobí aj v Banskej Bystrici a v Žiline.

Pridajte komentár