EAST MAG
Košice IT Valley

IT Valley v kocke #11

Ako vyzeral november v klastri Košice IT Valley? Tento mesiac vrcholili predovšetkým eventy Košickej digitálnej jesene. Klaster podporil inšpiratívne eventy ako Art&Tech Days, Game Days či World Usability Conference. A to nie je ani zďaleka všetko. Pozrite sa spolu s nami na to, aké zaujímavé projekty či spolupráce sa uskutočnili v klastri predposledný mesiac roka 2021.

Conference World Usability Day 2021

World Usability Day je celosvetový event pre nadšencov UX dizajnu, ktorý sa od roku 2005 snaží motivovať odborníkov, venovať sa použiteľnosti webov, aplikácií a ďalších produktov. WUD 2021 organizuje Slovenská UX Asociácia a vďaka zaujímavým slovenským a zahraničným rečníkom predstavuje jedinečnú príležitosť dozvedieť sa o UX a jeho použiteľnosti viac. Na 11. ročníku tohto podujatia, ktorý sa niesol v téme Dôvera, etika a integrita nechýbali ani zástupcovia klastra Košice IT Valley s vlastným expo stánkom.

REKLAMA

East Innovation Conference 

Na 4. ročníku East Innovation Conference, ktorá sa uskutočnila 23. novembra pod taktovkou neziskovej organizácie AmCham Slovakia vystúpilo množstvo odborníkov. Tí debatovali na tému ZODPOVEDNOSŤ V BIZNISE. Na tejto konferencii vystúpili aj rečníci z radov členov klastra Košice IT Valley. 

Code as Hell 

Klaster Košice IT Valley sa v spolupráci s Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia stal spoluorganizátorom a partnerom hackathonu Code as Hell, ktorý odštartoval 26. novembra. Študenti Technickej univerzity v Košiciach boli rozdelení do tímov a za pár hodín mali vytvoriť funkčný softvérový projekt na vopred zadanú tému. Účastníci, ktorí sa tohto hackathonu zúčastnili musia svoje riešenia odprezentovať odbornej porote a musia predstaviť kyberbezpečnostné zabezpečenie, ktoré je naodmysliteľnou súčasťou každého digitálneho riešenia. Témami tohto ročníka sú Smart University, Health, Smart City and Sustainability. Košice IT Valley sa podieľalo na tejto aktivite v rámci projektu Cyber Interreg Europe.

Novembrové vzdelávanie

Aj tento mesiac sme sa venovali nášmu projektu, ktorý vznikol v spolupráci s IT spoločnosťou GlobalLogic Slovakia na SOŠ Ostrovského v Košiciach. Zo série 4 prednášok zostala už len posledná, v ktorej odborníci študentom priblížia Soft Skills v IT, ako dôležitosť dobrých prezentačných schopností. 

Stretnutie vzdelávacej pracovnej skupiny

Košice IT Valley má 3 hlavné piliere: inovácie, školstvo a región. Práve preto sa v klastri rozhodli založiť niekoľko pracovných skupín na podporu IKT ekosystému. V novembri sa uskutočnilo stretnutie pracovnej skupiny z oblasti vzdelávania, na ktorom si členovia skupiny stanovili ciele a definovali zameranie na najbližší polrok. Výsledkom stretnutia bolo určenie aktivít, ktoré budú viesť k lepšej pripravenosti absolventov na zamestnanie v IT oblasti. 

Prípravy vrcholia, nielen na Vianoce

Tento mesiac v klastri Košice IT Valley bol plný príprav na skvelé podujatie. Skráťte si čakanie na najkrajšie sviatky v roku s Vianočnou IT trilógiou. Toto podujatie sa stalo pravidelným formátom v predvianočnom období, na ktorom vystúpia inšpiratívni spíkri s aktuálnymi témami. Prvý z trojdielnej série online eventov sa bude venovať osobitne ženám, ktoré majú potenciál byť v IT sektore úspešné, no väčšinou o ňom ani neuvažujú. 

„Verím, že práca v IT vďaka svojim benefitom a flexibilite, je výborným pracovným prostredím pre ženy.  Pre mnohé ženy je však stále neznámou a tú by sme chceli počas nášho eventu rozlúsknuť. Pozrieme sa preto  na súčasné trendy v IT a možnostiach zamestnania priamo v Košiciach, ale aj ako si pripraviť CV po vizuálnej a obsahovej stránke. O tom, že sa niet čoho báť a akým chybám sa na pohovoroch vyvarovať, sa budeme rozprávať s HR špecialistami z firiem Deutsche Telekom IT Solutions, Unique People a Astound Commerce“, hovorí Miriama Hučková, výkonná riaditeľka Košice IT Valley.

Druhé stretnutie z Vianočnej IT trilógie bude určené UX komunite a uskutoční sa 8.12. 2021 o 18.00 hod. Hosťom druhého podujatia bude Daniel Čisárik z GlobalLogic Slovakia, ktorý bude prednášať na tému Tajomstvo kreatívnych inovácií. 

Posledné – tretie stretnutie sa uskutoční 15. 12. už o 14.00 hod. Karol Grülling bude rozprávať na tému Od parného stroja po Industry 4.0 za 9 generácií. Viac info o eventoch nájdete na facebookovej stránke Košice IT Valley alebo na webe Košice IT Valley.

Košice IT Valley

Klaster Košice IT Valley zohráva dôležitú úlohu vo vývoji IT odvetvia v košickom regióne. Združenie bolo založené v roku 2007 ako spoločná iniciatíva vzdelávacích inštitúcií, štátnej správy a popredných IT spoločností. V roku 2012 sa združenie pretransformovalo na klaster. V roku 2015 bol klaster certifikovaný na “Cluster Management Excellence Label GOLD” ako prvý v strednej Európe a je jedným z troch certifikovaných klastrov v oblasti informačných a komunikačných technológií. V súčasnosti má 83 členov.

Pridajte komentár