EAST MAG

Aké topánky kraľujú jesennej sezóne 2021? Pozrite!

Jeseň je ročné obdobie, ktoré vás rado prekvapí počasím, či už pozitívne alebo naopak. Na ulici teda nájdeme aj pohodlné a ľahké sneakersy, ale aj čižmy. Aké topánky kraľujú aktuálnej, jesennej sezóne? – Tu je krátky prehľad dámskej obuvi priamo z prehliadkového móla, akým je ulica!

Pohodlná obuv k streetwearovým outfitom 

Samozrejme, začiatkom jesene uvidíme v uliciach klasické sneakersy, okrem iného aj na hrubšej podrážke a platforme, ako aj klinovom podpätku. Sú skvelým doplnkom nielen k voľným casualovým štylizáciám, ale dajú sa úspešne kombinovať aj s kancelárskym outfitom, napr. s chinos nohavicami a nadmernými vlnenými kabátmi. Nič vám tiež nebráni obliecť si ich k trapézovej spodničke z rifľoviny alebo menčestru. Hrubá podrážka ochráni chodidlo pred chladom a prípadnou mokrou dlažbou. 

REKLAMA

Jesenné čižmy alebo galoše?

Nedá sa mu uprieť, že na jeseň rád padá dážď. Jesenná obuv by preto mala aj dostatočne chrániť pred premoknutím. Túto jeseň sa na ulici objavili také strihy čižiem, ktoré na prvý pohľad vyzerajú ako klasické a pohodlné jesenné členkové čižmy dámske. Môžu mať okrem iného tvar univerzálnych chelsea topánok na rovnej podrážke alebo o niečo vyšších členkových topánok na hrubej platforme, s podrážkou v podobe traperov alebo aj na hrubšom podpätku. Takáto obuv sa objavila v kolekciách známych návrhárov a treba uznať, že na jesenné psoty je ako uliata a pasuje rovnako tak k celkom uvoľneným štylizáciám, ako aj do práce – ak zvolíme správny strih a farbu – najmódnejšie sú klasická čierna a béžová. 

Kovbojské čižmy a členkové čižmy na stĺpiku 

Táto sezóna je tiež veľkým návratom kovbojských čižiem. Jesenné čižmy so špicatou špičkou, širším členkovým zvrškom, charakteristickými výrezmi na bokoch a vyšším podpätkom v podobe stĺpika sú veľmi ženské, teplé a pohodlné. Hodia sa k vašim obľúbeným džínsom aj šatám – môžete si ich rôzne upravovať – všetko záleží na našej fantázii. Najmódnejšie sú tie v odtieňoch hnedej, béžovej, ťavej, ale aj čiernej a bielej. Ak nám dizajn kovbojských čižiem nevyhovuje, smelo si môžeme obuť klasické jesenné čižmy, napríklad šnurovacie. Teraz ich dostanete vo svojich obľúbených farbách okrem iného béžovej, čiernej a hnedej a dokonca aj s kvetmi. 

Predzvesť zimy – čiže čižmy 

Kto povedal, že čižmy sú zimné topánky? Už jesenné ochladenie nás núti ich nedočkavo naťahovať na nohy, aby sme sa ochránili pred chladom, najmä keď sa rozhodujeme pre šaty a sukne. A to je dobre, pretože čižmy dodajú ženskosť a každá noha bude vyzerať dlhšie a krajšie. Aké kraľujú v tejto sezóne? Sú to stále módne dlhé strihy muškietierok so širokým zvrškom, ako aj kratšie čižmy po kolená. Oplatí sa zvoliť hnedú, béžovú či klasickú čiernu, no nič Vám nebráni vybrať si v bielej alebo červenej farbe. Ak sa chceme ešte viac dostať do módnych trendov, rozhodnime sa pre čižmy s kožušinou.

Pridajte komentár