EAST MAG

Čo keby na videokonferencii za vás vystupoval avatar?

Spoločnosť Microsoft oznámila, že vytvára metaverzum v rámci programu Teams. Ten chce spoločnosť doplniť o virtuálne priestory a animované avatary. Avatar vás tak môže zastúpiť napríklad na videokonferenciách. 

Metaverzum je digitálny priestor, alebo svet, ktorý je plný digitálnych dvojníkov ľudí, miest a vecí. Je to verzia internetu, v ktorej sa môžu virtuálne zhromažďovať animované avatary ľudí, aby spolu komunikovali, spolupracovali a zdieľali informácie na akomkoľvek zariadení. Prostredie metaverza, ktoré využíva Microsoft pre Teams používa platformu Mesh. 

Virtuálne priestory a avatar už v roku 2022 

Spoločnosť  by chcela v rámci programu TEAMS realizovať v roku 2022 virtuálne priestory, v ktorých používatelia budú môcť pracovať na projektoch, alebo dokonca hrať hry pomocou aplikácií od Microsoftu. V týchto priestoroch už bude vystupovať váš animovaný avatar. Do priestorov bude možné sa pripojiť bez zapnutia kamery. Spoločnosť Microsoft tvrdí, že pracuje aj s umelou inteligenciou na detekciu hlasových signálov používateľa a animáciu jeho avatara. 

Ako ďalej informuje portál pocket-lint.com, je zaujímavé, že na zobrazovanie a používanie avatarov v aplikácii Teams by ste nemali potrebovať náhlavnú súpravu virtuálnej reality. Predpokladá sa, že avatary v Teamse fungujú na bežných 2D aj 3D stretnutiach. V zásade by vďaka Microsoft Mesh mali byť virtuálne priestory a animované avatary  Teams prístupné z viacerých typov zariadení.

Viac zaujímavých článkov a informácií zo sveta IT nájdete na www.indexmag.sk

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár