EAST MAG
bart.sk

Mária Medviďová z bart.sk: Hlavne sa netreba báť nových výziev

Majka, povedz nám niečo o sebe a o tom, ako si sa dostala do bart.sk?

Som študentkou informatiky na TUKE a približne pred 2 rokmi som absolvovala polročný Erasmus študijný pobyt v Porte. Asi tam začala moja cesta k tvorbe backend-u v Node.js. Vtedy som to mala ako predmet v škole, dnes už s ním pracujem vo firme bart.sk na projekte Crossuite. A prečo bart.sk? V prvom rade, firma má svoje pevné zázemie v Košiciach a veľmi dobrú povesť. Od známych som počula iba same chvály. Po druhe, ak by som si spravila tabuľku pre a proti všetkých ponúk na tejto pozícii, bart by bol najvyššie, čiže v tej dobe bolo pre mňa rozhodnutie, kde posielam CV ako prvé.

bart.sk

Na akých projektoch si zatiaľ robila?

Môj prvý projekt bol Helpdesk pre Dr.Max. Potrebovali sme vytvoriť nové API a prerobiť Frontend. Potom druhým projektom bola platforma SportNet. Aktuálne ide o približne 20 aktívnych aplikácií. Boli to pre mňa nové výzvy s náročnými prekážkami, ale s pomocou kolegov sa mi vždy podarilo dotiahnuť veci do úspešného konca 🙂

Čiže kolegovia ti boli nápomocní?

Prirodzene, na začiatku to ani inak nejde, všetko je pre človeka nové. Páči sa mi naša kultúra vo firme, aj keď počas covidu je ju ťažké udržiavať. Mali sme napríklad každý týždeň online raňajky, na MDŽ som dostala obrovskú kyticu, alebo aj online teambuildingy boli samozrejmosťou. Predchádzajúce tímy tvorili muži. Teraz v Crossuite to máme viac vyvážené. Celkovo vo firme je zmes rôznych ľudí z rôznych zázemí a rozdielneho veku, ale pracujú na jednom spoločnom cieli. Dá sa s nimi stále zasmiať a celkovo tu vládne pohodová kultúra.

bart.sk

Ako sa ti darilo s work-life balance?

Bolo to ťažké, práca remote prináša svoje pokušenia a prekážky. Musela som sa naučiť po práci vypnúť a nesedieť celý čas iba doma. Pomohli mi k tomu aj baby z IT girls, ktorých kapitánkou je moja kolegyňa Mirka Francová. Vďaka nim som zažila aké je to prebehnúť naprieč celým Slovenskom za víkend. S priateľom sme taktiež veľa precestovali a objavovali krásy Slovenska a okolitých krajín. Letenky do 10 eur nám k tomu dopomáhali a nedalo sa im odolať 🙂

Máš príležitosti pre svoj rozvoj, alebo tomu nechávaš voľný priebeh?

Každý deň na projekte sa rozvíjam, diskutujem so seniormi a tým sa posúvam ďalej. Svet IT neustále rastie a ak chcete byť v obraze, musíte rásť s ním. Firma taktiež momentálne pripravuje nový program na osobnostný rast, a myslím, že sa máme načo tešiť.

Ako prebiehal tvoj prechod na onsite development?

Môj prechod? Normálne. Našli sme si bývanie v Košiciach, prišla som do firmy, zapojila monitory, nastavila kreslo, jedno oko na monitor a druhé na klávesnicu :D. A teraz vážne, fyzicky v office pracujem zatiaľ iba asi mesiac a pol a ako som spomínala vyššie, veľmi sa teším tejto zmene. Máme tu krásne moderné priestory na prácu aj oddych – xbox, šachy a pod. Teším sa aj so spoločných káv a obedov, počas ktorých sa máme možnosť lepšie spoznať a skamarátiť.

bart.sk

Na akom projekte aktuálne pracuješ?

Pracujem na projekte Crossuite ako Junior Backend Developer. Je to informačný a rezervačný systém pre zdravotnícke zariadenia. Momentálne pokrývame vyše 8000 lekárov a asi 4.5 milióna pacientov z 23 krajín. Na frontende používame Angular a na backende Node.js a Typescript. Víziou je neustály rast s dôrazom na kvalitu a optimálnosť.

Čo by si odporučila budúcim kolegom?

Asi to, že hlavne sa netreba báť nových výziev. Ak sa chce, všetko sa dá. Bart je stabilná firma s osobným fair-play prístupom. Poďte pracovať k nám do tímu. Používame najnovšie overené technológie a máme možnosti podieľať sa na projektoch, kde vidíme, ako aplikáciu používajú zákazníci našich klientov na dennej báze. Budeme radi, ak nám o sebe dáte vedieť.

bart.sk

Na čo sa môžeme v rámci Crossuite tešiť najbližšie?

Najbližšie pripravujeme online event zameraný na zdravie Frontend Masters vol.20 Health by Crossuite 23.11.2021 o 17:00. Ste srdečne vítaní 🙂

bart.sk

Už viac ako 25 rokov vytvárame digitálne produkty v oblasti zdravia, športu a e-commerce. Vyvíjame moderné riešenia, ktoré zlepšujú kvalitu nášho života. Objavujeme nekonečné možnosti v online priestore, vychádzame z dlhoročných skúseností a spoločne tvoríme produkty, ktoré reagujú na potreby našich klientov, a to s ohľadom na ich rast a prosperitu. Pôsobíme v Košiciach a s viac ako 50 členným tímom ponúkame služby v oblasti dizajnu, e-commerce implementácie, agilného vývoja a kontinuálnej podpory.

Viac info na bart.sk

Pridajte komentár