EAST MAG
READYCON

Konferencia READYCON pomáha mladým zorientovať sa na trhu práce

Mať dobré zamestnanie a vedieť sa uplatniť na pracovnom trhu bez akýchkoľvek problémov. Nie, to nie je utópia. Konferencia READYCON pomôže maturantom už 27. októbra 2021 zorientovať sa na trhu práce . IT štúdium, ktoré funguje pod záštitou Deutsche Telekom IT Solutions bude pri tom. Nielen ako hosť, ale aj ako generálny partner.

Čo je konferencia READYCON?

READYCON je najväčšia online konferencia, ktorá prináša aktuálne poznatky o meniacom sa trhu práce priamo do tried stredných škôl na Slovensku. Spíkri z celého sveta z rôznych oblastí pomáhajú študentom pripraviť sa na plynulý prechod zo školských lavíc do pracovného sveta.

REKLAMA

„Ide o štvrtú konferenciu, ktorá je primárne zameraná na budúcnosť trhu práce. Je určená všetkým maturantom a vzniká pod krídlami Slovenskej asociácie pre rozvoj inovácií vo vzdelávaní (SAIDE),“ vysvetľuje Dominik Hamaj zo SAIDE. Tento rok sa konferencia uskutoční už 27. októbra v hybridnej forme. „Technický tím zabezpečí vysielanie rečníckych panelov cez internet priamo do tried po celom Slovensku. Ide o unikátny projekt a som rád, že vďaka spolupráci so skvelým tímom z Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia môžeme priniesť školám niečo tak unikátne.

Organizátor READYCON - Dominik Hamaj_ SAIDE

Prečo sa vydať cestou dálneho vzdelávania?

Každý rok si organizátori vyberajú generálneho partnera, ktorý je aj ambasádorom celého podujatia. Tento rok sa ním stalo inovatívne a praktické IT štúdium v DT ITSO SK.„Vieme, že tímu z DT ITSO SK naozaj záleží na mladej generácii a jej uplatniteľnosti na trhu práce. Disponujú skvelými odborníkmi a vedia študentom i absolventom ponúknuť more príležitostí. Pre nás je kľúčové, že generálny partner READYCON dokáže byť rovnako partnerom aj pre študenta,“ dodáva Hamaj.

Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia nie je na tejto konferencii žiadnym nováčikom. „Pred dvoma rokmi sme sa tejto konferencie zúčastnili po prvýkrát s prezentáciou o generácii Z na pracovnom trhu. Tá zožala veľký úspech nielen u študentov, ale aj u pedagógov a rodičov. Organizátori sa na nás obrátili s ponukou stať sa generálnym partnerom konferencie, ktorú sme samozrejme s radosťou prijali,“ vysvetľuje Matúš Čičvara, ktorý pracuje v DT ITSO SK na pozícii Education and Development operation manager, ktorý sa na konferencii rozreční na tému Dual Education – alternatíva ako sa uplatniť v IT aj bez vysokej školy.

Duálne vzdelávanie je v súčasnosti medzi mladými ľuďmi veľkým trendom. Mnohí ho považujú za alternatívnu cestu, ktorou sa dá veľa naučiť a po škole môžu absolventi nastúpiť do zamestnania s bohatými skúsenosťami. „Naším cieľom je v prvom rade ukázať študentom alternatívnu cestu. Ukázať im to, že nepotrebujú titul pre prácu v medzinárodnej spoločnosti. IT sa mení každým dňom viac a viac a to, čo bolo pred pár rokmi technologickou špičkou, je dnes zastaralé. Na druhú stranu sa dnes oveľa viac cenia skúsenosti, ktoré študenti naberajú už počas nášho pomaturitného štúdia a zároveň sa pomaly adaptujú do firemnej kultúry. Našim študentom dávame pocítiť, že už od prvého ročníka sú braní ako kolegovia, na ktorých sa vzťahuje aj väčšina benefitov,“ vysvetľuje Matúš.

Matúš ČIČVARA - ReadyCon

Od duálneho vzdelávania ku kariére

Matúš si sám prešiel duálom” na vlastnej koži. „Duálne vzdelávanie, teda IT štúdium v rámci DT ITSO SK  som úspešne dokončil pred troma rokmi. Túto formu som si vybral po krátkej prezentácii u nás na škole, v čase, keď sme mali ešte posledných pár dní na odoslanie prihlášok. Hľadal som inú cestu než vysokoškolské štúdium. Svoje rozhodnutie ísť na „duál“ neľutujem.“ Po skončení IT štúdia v spoločnosti Deutsche Telekom IT Solution má každý študent garantované pracovné miesto. Stačí si už len vybrať oddelenie či pozíciu.

Výnimočný štvrtý ročník konferencie READYCON

Tonto ročník konferencie bude podľa Dominika Hamaja výnimočný hneď v niekoľkých ohľadoch: „Bude to spôsobené formou, ktorá bude hybridná a vďaka ktorej sa nám otvárajú veľké možnosti. Ako v počte zasiahnutých študentov, tak aj v mixe expertov, ktorí sa vďaka online priestoru vedia na tomto projekte podieľať. Naši študenti budú mať po prvýkrát možnosť dostať sa k slovenským a českým odborníkom, ktorí žijú a pracujú v San Franciscu, New Yorku či v Berlíne.

Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia

Spoločnosť vstúpila do života košického regiónu v januári 2006 pod názvom T-Systems Slovakia s.r.o. a od svojho začiatku je s regiónom nerozlučne spätá. To dokázala hneď v roku 2007, keď sa stala jedným zo zakladajúcich a aktívnych členov združenia Košice IT Valley.
Za posledné desaťročie vyrástla spoločnosť z nuly na druhého najväčšieho zamestnávateľa na východe krajiny. Zároveň patrí do prvej pätnástky najväčších zamestnávateľov na Slovensku s viac ako 3 900 zamestnancami. Aj vďaka vysokokvalifikovaným a motivovaným zamestnancom je firmou s najrýchlejšie rastúcou pridanou hodnotou v rámci IT odvetvia na Slovensku. Cieľom spoločnosti je proaktívne vyhľadávať nové cesty, ako napredovať a kontinuálne sa transformovať na spoločnosť poskytujúcu inovatívne typy služieb.
V rámci strategických aktivít sa spoločnosť transformuje na moderného poskytovateľa služieb Informačných a komunikačných technológií kráčajúc v ústrety budúcnosti založenej na digitálnych technológiách. Tieto kroky realizuje s cieľom posunúť podnikanie z projektovo riadeného modelu na model inovatívne a produktovo orientovanej firmy. Spoločnosť obsluhuje z Košíc viac než 700 korporátnych zákazníkov, ale tiež klientov z oblasti verejnej správy a verejných inštitúcií najmä v priestore Európskej únie.

Pridajte komentár