EAST MAG
Milan Bez Mapy
Foto: Milan Bez Mapy

Moje TOP aplikácie #24: Milan Bez Mapy

Travelblogera Milana Bez Mapy pozná každý, kto rád cestuje a nechá si od zcestovaného človeka poradiť, kam sa vydať na trip. Jeho blog či fotografie na instaprofile vás jednoznačne inšpirujú k návšteve tradičných aj menej tradičných miest na svete. Aj keď Milan cestuje bez mapy, nás zaujímalo, s akými aplikáciami sa – či už v zahraničí alebo v blogerskom svete určite nestratí. 

Zenly 

Aplikácia Zenly je francúzsky počin, ktorý sa bezpochyby stal mojou najobľúbenejšou aplikáciou vôbec. V podstate mám vďaka nej prehľad o tom, kde je moja rodina a kamaráti. Áno, toto dokážu mnohé iné, no Zenly išiel o kúsok ďalej. Rozpoznáva, či je môj kamarát doma, na futbalovom zápase alebo u niekoho prespal. Tiež vidím jeho aktuálnu rýchlosť pohybu, čo je dobré, ak chcete skontrolovať svoje deti, či na diaľnici neprekračujú povolenú rýchlosť. Funkciu “bumb” tiež milujem, stačí, keď si s kamarátom otvoríte apku vedľa seba, zatrasiete mobilom a na displeji sa zobrazia ohňostroje a prskavky – všetkým známym, ktorí nás majú oboch v kontaktoch, príde vďaka tomu notifikácia, že sa stretli. 

REKLAMA

Adobe Lightroom 

Myslím, že Adobe Lightroom nemusím nejako zvlášť predstavovať. Je to aplikácia pre počítače aj mobily na úpravu farebnosti fotografií, kde mám zaplatenú prémiovú verziu. Moja práca sa tak synchronizuje naprieč zariadeniami. Vďaka nej dokážem fotografie na svoj Instagram @milan_bezmapy pekne farebne ladiť tak, aby bol pohľad na môj feed príjemný. Na úpravo fotografií na svoj cestovateľský blog Bez Mapy, používam Adobe Photoshop. 

Spark 

V neposlednom rade som si veľmi obľúbil aj mailového klienta Spark, vďaka ktorému mám prehľad vo svojich pracovných e-mailoch na všetkých zariadeniach, ktoré používam. Páči sa mi funkcia automatického zaraďovania e-mailov do priečinkov, ale najmä to, že nastavenia klienta, ako je html podpis, pravidlá či upozornenia, stačí urobiť raz. Nastavenia preferencií sa synchronizujú so všetkými zariadeniami.

V rubrike Moje TOP aplikácie tentoraz hostil slovenský travelbloger Milan Bez Mapy. Nájdete v nej tipy na aplikácie od ďalších známych osobností z rôznych sfér. Prečítajte si, aké sú TOP aplikácie marketéra Radovana Greža, ktorý má na svedomí reklamu pre Dedoles, či Šimona Šicka z Pixel Federation.

Všetky aplikácie travelblogera Milana Bez Mapy nájdete v Obchod Play alebo na AppStore.

Tip redakcie: Najlepšie mobily do 200 eur.

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár