EAST MAG
IT Valley v kocke

IT Valley v kocke #7-8

Leto je na konci a jeseň Košice IT Valley otvára nové možnosti. Počas teplých dní sme si užili aj trošku dovolenky, no v IT Valley sme nezaháľali. Okrem eventov, na ktorých sme sa zúčastnili, sme pripravovali aj nové aktivity pre našich členov a partnerov. 

Niečo málo z pripravovaných aktivít vám prezradíme už teraz. Plánujeme zaviesť nové formáty stretnutí pre členov a tiež intenzívne pracujeme na príprave projektov, ktoré budú určené primárne stredným školám. Tieto projekty rozbehneme už túto jeseň. 

REKLAMA

Obzrite sa s nami ešte za teplými dňami a prečítajte si naše letné dvojčíslo IT Valley v kocke.

Stretnutie priateľov Košice IT Valley

Jednou z úloh klastra je vytvárať priestor na networking a podnecovať tak rôzne spolupráce naprieč IT sektorom. Hneď v prvý deň prázdnin sme tak aj urobili a sme vďační, že sme po dlhšej dobe mohli opäť spojiť členov a priateľov Košice IT Valley v príjemnej atmosfére Hotela Dália v Košiciach. Okrem integrovania nových tvárí do komunity sme s našimi partnermi diskutovali dlho do neskorých večerných hodín o zaujímavých projektoch, riešeniach a spoluprácach.

Objavovanie sveta IT 

Posledný júlový týždeň patril v Košice IT Valley Letnej akadémii detí z Luníka IX. Spoločne s organizáciou ETP Slovensko sme pripravili zaujímavý program pre deti a mládež. Cieľom tejto aktivity bolo zlepšiť ich digitálne zručnosti a posilniť vedomie o nástrahách, ktorým čelíme, keď sme online. Vďaka partnerovi UVP Technicom sa deti aj počas horúcich dní mohli vzdelávať v príjemných priestoroch. Sme veľmi radi, že ich svet informačných technológií zaujal. 

sTART Up Day v Estónsku

V závere augusta sme sa zúčastnili podujatia sTART Up Day 2021 v estónskom Tartu, ktorý je najväčším startupovým podujatím v Pobaltí. Mesto, ktoré má 90-tisíc obyvateľov, sa tak na pár dní stalo mekkou podnikania, kreativity a digitálnych inovácií. V Košice IT Valley veríme, že sa nám podobný festival podarí raz zorganizovať aj v Košiciach. Okrem inšpiratívnych diskusií sme sa zúčastnili aj stretnutí s predstaviteľmi štátu, regiónu a podnikateľskej komunity. Mesto Košice reprezentoval na festivale viceprimátor Marcel Gibóda.

Košice IT Valley na sTART Up Day v Estónsku
Košice IT Valley na sTART Up Day v Estónsku
Košice IT Valley na sTART Up Day v Estónsku

IT ženy sa neboja žiadnej výzvy! 

Viete si predstaviť, že by ste mali zabehnúť z Košíc do Bratislavy? Pre niekoho nepredstaviteľné, ale pre ženy, ktoré pracujú v IT sektore je to výzva, ktorej sa nezľakli. Štafetovým behom The Run Slovakia sa koncom septembra preženie niečo cez 60 tímov. Sme nadšení, že medzi nimi je aj ten z  náš, IT Girls, ktorý je zložený zo zástupkýň členov združenia Košice IT Valley. 3 dni, 12 žien a 524 kilometrov. Držíme palce! 

Zaujímavé rozhovory o IT Girls na štafete The Run Slovakia si môžete prečítať aj v našom magazíne.

IT Girls

Košice IT Valley

Klaster Košice IT Valley zohráva dôležitú úlohu vo vývoji IT odvetvia v košickom regióne. Združenie bolo založené v roku 2007 ako spoločná iniciatíva vzdelávacích inštitúcií, štátnej správy a popredných IT spoločností. V roku 2012 sa združenie pretransformovalo na klaster. V roku 2015 bol klaster certifikovaný na “Cluster Management Excellence Label GOLD” ako prvý v strednej Európe a je jedným z troch certifikovaných klastrov v oblasti informačných a komunikačných technológií. V súčasnosti má 83 členov.

Pridajte komentár