EAST MAG
letisko kosice

Košice hlásia dve nové letecké linky

Východné Slovensko bude mať od konca októbra 2021 hneď dve nové letecké spojenia so spoločnosťou Ryanair.

Ryanair spojí Košice s Dublinom v Írsku. Prvý let je naplánovaný na 31. október 2021. Lety budú prevádzkované dvakrát týždenne lietadlom typu Boeing 737-800 s kapacitou 189 miest. Odlety z Košíc sú plánované vždy v stredu o 19:50 a v nedeľu o 14:05. Priamy let trvá 3 hodiny. Táto letecká linka bola dlhodobo veľmi žiadaná a od roku 2008 nebola z východného Slovenska prevádzkovaná. Ceny jednosmerných leteniek začínajú na úrovni 28,79 EUR aletenky sú už vpredaji na www.ryanair.com.

REKLAMA

Z Košíc do Viedne za hodinu

Ďalšou novou destináciou Ryanairu je linka z Košíc do Viedne. Prvý let je naplánovaný na pondelok 1. novembra 2021. Lety budú prevádzkované dvakrát týždenne lietadlom typu Boeing 737-800 s kapacitou 189 miest. Odlety z Košíc sú plánované vždy v pondelok o 9:05 a v piatok o 13:45. Let trvá 1hodinu. Ceny jednosmerných leteniek začínajú od 17,09 EUR.

Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Košice povedal: „Sme nesmierne radi, že sa nám v krátkom čase podarilo dohodnúť s našim dlhodobým obchodným partnerom, leteckou spoločnosťou Ryanair, najmä na linke do Dublinu, ktorá dlhodobo figurovala v našich strategických plánoch a jednaniach s leteckými spoločnosťami. Zároveň vítame aj ďalšie spojenie do Viedne, ktoré takto bude dostupné aj pre cestovateľov, ktorí využívajú najmä nízkonákladové letecké spoločnosti.

letisko kosice

Aktuálne sú z Košíc prevádzkované priame letecké linky:

  • s Austrian Airlines do Viedne
  • s Wizz Air do Londýn – Luton a Doncaster – Sheffield
  • s Ryanair do Londýn – Stansted, Liverpool a Praha
  • s Air Explore do Zadaru

Pre dovolenkárov sú toto leto dostupné charterové lety:

  • Antalya v Turecku
  • Burgas v Bulharsku
  • Heraklion a Rodos v Grécku
  • Larnaca na Cypre
  • Olbia na Sardínii

Pre všetky letecké spoločnosti platia všeobecne platné pravidlá nosenia respirátorov FFP2 počas celej doby letu, dodržiavanie hygieny rúk a odstupov. Odporúčame sledovať podmienky uverejnené na webových stránkach jednotlivých leteckých spoločností a webové stránky letiska Košice.

tlačová správa

Pridajte komentár