EAST MAG
Beh pre labky

Beh pre labky: Postavte sa na štartovaciu čiaru a pomôžte štvornohým miláčikom

Pandemické opatrenia minulý rok zapríčinili zrušenie či odklad množstva podujatí. Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov sa však nevzdala a svoj tradičný charitatívny Beh pre labky uskutočnila virtuálne. Milovníci psov a behu sa však tentoraz budú môcť stretnúť osobne a spoločne si zabehnúť päť kilometrovú trať v lone prírody.

Piaty ročník Behu pre labky sa totiž uskutoční už túto sobotu (14. 8. 2021) v Košiciach –  v mestskej časti Kavečany pri chate Hrešná.

REKLAMA

Pandémia koronavírusu zasiahla nás všetkých. Aj napriek tomu sa však uplynulý rok virtuálneho behu zúčastnilo až 370 ľudí. „Nesmierne nás to potešilo. Tento rok by sme boli veľmi radi, keby sa zúčastnilo aspoň 70 bežcov, tak ako na predošlých ročníkoch,” povedala zakladateľka podujatia Anna Dzunová Petriková.

Beh pre labky vyhodnotenie
Na Behu pre labky sa zabavia aj najmenší

Pomoc zvieratám

Dodáva, že cieľom je sa osobne stretnúť a vychutnať si príjemnú atmosféru tak, ako to bolo v predošlých ročníkoch. „Budeme sa snažiť aby všetko prebehlo bez nejakých komplikácií, aby sme si naozaj užili krásny športový deň s myšlienkou pomoci zvieratám.”

Beh pre labky Hrešná
5 kilometrový beh zvládnu aj začiatočníci

Päť kilometrovú trať v lone prírody môžu prebehnúť amatéri aj profesionáli, ženy, muži i deti a dokonca aj štvornohí miláčikovia. „Aj tento rok máme 6 kategórií. V každej z nich sa vyhlasujú stále traja víťazi. Samozrejme sa budú odovzdávať medaily, diplomy aj vecné ceny. Okrem toho každý účastník dostane účastnícky list.”

Beh pre labky wet pet
Zabavíte sa a podporíte útulok UVP

Spoločný cieľ

Štartovné je 6 eur, pričom výťažok v celej výške putuje na pomoc opusteným a nechceným zvieratám. „Pravdepodobne sa peniažky použijú na zaplatenie časti veterinárnych nákladov. Budeme radi, ak sa zúčastníte a podporíte skvelú myšlienku piateho ročníka tejto charitatívnej akcie v Košiciach. Cieľ máme spoločný a verme, že nám to vyjde.”

Psíky musia mať postroje pre ich pohodlie

Každý, kto sa rozhodne behať aj so psíkom musí si doniesť očkovací preukaz a popruhy a nie obojok a vôdzku. Keďže sa aj Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov musí riadiť opatreniami a rozhodnutiami RÚVZ a ÚVZ SR, je potrebné sledovať informácie uvedené v propozíciach na stránke www.beh.sk, alebo na facebookovej stránke Beh pre labky.

Michaela Luxová

Písanie je pre mňa umenie, ktoré sa tvorí každým ťuknutím do klávesnice. Je to však aj hra so slovami, ktoré dokonale vystihnú daný moment, alebo opíšu situáciu. Možno aj preto ma osud pred rokmi priviedol k dokonalej profesii, ktorá ma vystihuje — copywritingu.

Pridajte komentár