EAST MAG

VKJB rozširuje svoje aktivity: Zapojte sa do turnaja v Scrabble

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach pripravila pre všetkých milovníkov spoločenských hier turnaj v Scrabble. Podujatie je určené pre amatérskych hráčov bez vekového obmedzenia. Jedinou podmienkou je aktívne členstvo v knižnici, pričom možnosť zaregistrovať sa bude aj priamo na mieste.

„Ide o pilotné podujatie Scrabble turnaja, ktorým chceme rozšíriť ponuku knižnice o ďalšie komunitné aktivity. Naším cieľom je prepájať generácie zábavnou formou trávenia voľného času. Zároveň chceme poukázať na to, že knižnica už dávno nie je miestom len na požičiavanie a čítanie kníh,“ vysvetľuje Erika Palágyiová, zástupkyňa riaditeľky Verejnej knižnice Jána Bocatia v Košiciach.

REKLAMA
turnaj v scrabble

Scrabble je jedna z najpopulárnejších a najrozšírenejších stolových hier na svete. Výrazne pomáha rozvíjať slovnú zásobu a tvorivosť, podporuje sústredenie a utužuje kolektív. „Nachádzame tu teda veľa podobností i so samotným čítaním kníh, avšak forma hry prebúdza súťaživosť a motivuje účastníkov ku kreativite. Skúsiť by ju mali všetci, ktorí sa chcú zabaviť či odreagovať a zároveň radi rozvíjajú svoje pamäťové schopnosti a logiku. Hrať ju totiž môžu všetky vekové kategórie,“ vyzýva Erika Palágyiová.

Turnaj sa bude konať v utorok 10. augusta 2021 od 9:30 do 16:00 v centrálnej požičovni na Hviezdoslavovej 5. Svoje Scrabble môžete pokojne nechať doma, hracie konzoly zabezpečí knižnica. Víťazi jednotlivých hier si zahrajú finále o vecné ceny a poukážky na nákup kníh. Všetci zúčastnení okem toho dostanú ročné zápisné do knižnice zdarma. 

Prihlasovanie je možné prostredníctvom prihlasovacieho formulára do 6. augusta alebo do naplnenia kapacity. Maximálny počet účastníkov turnaja je 16 súťažiacich.

Jana Beerová

Projektová manažérka magazínu EastMag.

Pridajte komentár