EAST MAG
cike
Creative Industry Košice stojí za projektom Urban Talks

Ako môže medzisektorová spolupráca posúvať Košice? Dozviete sa na Urban Talku

Mnohé európske mestá bojujú s nedostatočnou občianskou participáciou, nedostatkom dôvery vo verejné inštitúcie či s nárastom populizmu. Podpora a investície do kreatívnych oblastí nemali požadovaný dopad na miestnu ekonomiku. Problémom bolo aj to, že sa nezvýšila ani angažovanosť miestnych aktérov.

Nezisková organizácia Creative Industry Košice, ktorá sa zaoberá podporou a rozvojom kultúry a kreatívneho priemyslu sa rozhodla vytvoriť projekt Urban Talks. Ide o platformu, ktorej cieľom je otvorený dialóg medzi samosprávou a podnikateľským sektorom, vďaka ktorej budú môcť účastníci spoločne hľadať riešenia na mestské výzvy a prispieť k odolnosti mesta.

REKLAMA

Štvrtá diskusia

Urban Talks je séria 8 podujatí, ktoré  prebiehajú od júna v Kasárňach/Kulturparku v Košiciach a potrvajú do augusta.

Každé podujatie je tematicky ladené a vedené skúseným moderátorom v danej oblasti. Podujatia sú určené najmä ľuďom z podnikateľskej sféry, samosprávy a ďalších cieľových skupín odvíjajúcich sa od aktuálnej témy.

CIKE

V poradí štvrtá diskusia série Urban Talks sa venuje dôležitosti medzisektorových partnerstiev. Diskutujúci sa budú zaoberať otázkami: Akú úlohu má súkromný sektor v otázkach konkurencieschopnosti regiónu, úniku talentu, zdravia a ďalších? Ako môže medzisektorová spolupráca posúvať Košice vpred? Rozprávame sa spolu v „košickej domácnosti“ dostatočne?

Už vo štvrtok

Urban Talks sa uskutoční 5. augusta v Kasárňach/Kulturparku o 17.00 hod. Vstup je voľný.

Košice v súčasnosti čelia viacerým novodobým a komplexným výzvam a ich riešenia si často vyžadujú koordinovaný prístup viacerých strán naprieč sektormi. Úspechy miest ako Brno, Debrecen a Katowice ukazujú, ako ďaleko môže spolupráca sektorov posunúť regióny vpred.

O potrebe spolupráce pri napĺňaní vízie úspešných Košíc budú diskutovať zástupcovia mesta, IT a tretieho sektora.

Hostia:

Richard Dlhý, zástupca riaditeľa Magistrátu mesta Košice
Monika Kočiová, riaditeľka Košickej regionálnej komory SOPK
Stanislav Mucha, riaditeľ marketingu a PR, Ness Košice
Martin Mudrák, moderátor diskusie, AmCham Slovakia

Michaela Luxová

Písanie je pre mňa umenie, ktoré sa tvorí každým ťuknutím do klávesnice. Je to však aj hra so slovami, ktoré dokonale vystihnú daný moment, alebo opíšu situáciu. Možno aj preto ma osud pred rokmi priviedol k dokonalej profesii, ktorá ma vystihuje — copywritingu.

Pridajte komentár