EAST MAG
FPT IT Academy 2019

Naštartujte svoju kariéru v IT svete ako SAP konzultant


Pre všetkých, ktorí sa chcú stať SAP konzultantmi, prehĺbiť si svoje teoretické znalosti, nadobudnúť praktické skúsenosti v úspešnej IT spoločnosti a stať sa súčasťou tímu senior konzultantov a developerov na zaujímavých projektoch, je tu aj tento rok FPT SAP Academy.

Úspešní uchádzači odštartujú svoje trojmesačné vzdelávanie v oblasti SAP v septembri. Novej výzve sa môžu venovať naplno a nemusia sa pritom báť o svoj príjem – samozrejmosťou je pracovná zmluva už od začiatku štúdia. Témy, ktorým sa študenti venujú, odrážajú ich atraktivitu na trhu práce. Absolventov trojmesačnej akadémie čaká následne práca na projektoch pod vedením mentora a plynulý postup v kariére. „Na akadémii sme sa stretli super partia. Mali sme skvelých lektorov, ktorí nám dali základ z každého modulu, získali sme prehľad a na základe toho sme si mohli zvoliť, v ktorom module by sme chceli pokračovať  Ja som od začiatku vedela, že BW bude pre mňa najlepšou voľbou, čo sa aj potvrdilo, pracujem s  tým už vyše 2 rokov a stále ma to baví. Samozrejme, nebolo to stále ľahké, ale vďaka nápomocným kolegom a ich mentoringu sa dá vyriešiť každý problém,“ opisuje svoju skúsenosť absolventka Julka.

Od absolvovania akadémie som získal veľa ďalších skúseností ako ABAP programátor, ale aj ako kolega či priateľ. V FPT Slovakia pracujem už viac ako 4 roky a vôbec sa tu nenudím, keďže stále sa objaví nejaký nový zaujímavý projekt, ktorého môžem byť súčasťou.

Marek, absolvent SAP Academy

Program je určený pre absolventov stredných a vysokých škôl, ale aj pracujúcich, ktorí hľadajú zmenu a nové výzvy. FPT SAP Academy tak môže pomôcť ľuďom, ktorí stratili zamestnanie, ale aj tým, ktorí by sa radi dostali do IT sveta, no nemajú dostatočné znalosti. Základným kritériom je analytické myslenie a znalosť anglického alebo nemeckého jazyka.

Zoznamovanie účastníkov počas prvého dňa na FPT IT Academy 2019.

„Od absolvovania akadémie som získal veľa ďalších skúseností ako ABAP programátor, ale aj ako kolega či priateľ. V FPT Slovakia pracujem už viac ako 4 roky a vôbec sa tu nenudím, keďže stále sa objaví nejaký nový zaujímavý projekt, ktorého môžem byť súčasťou. SAP akadémiu odporúčam každému, kto chce preraziť do sveta SAP-u, avšak nemá ešte žiadne alebo len minimálne skúsenosti. Je to výborná príležitosť,“ hovorí absolvent akadémie Marek.

Doposiaľ sa súčasťou spoločnosti na základe vzdelávacích kurzov stalo okolo 40 zamestnancov, ktorým sa počas štúdia venovali interní aj externí lektori. V tomto roku k nim pribudnú ďalší.

SAP Akadémia sa v tomto roku naplnila rekordne rýchlo. Prihlášky sa hrnuli a 12 nových kolegov a kolegýň už čaká na novú výzvu.

Šarlota Horváthová, HR Specialist

Ak by ste sa však chceli stať súčasťou IT sveta v FPT Slovakia aj mimo akadémie, máme pre vás zaujímavú príležitosť.

FPT Slovakia má v oblasti SAP aktuálne otvorené viaceré juniorné pozície. Ak máte skúsenosti z pohľadu používateľa SAP a ovládate anglický a nemecký jazyk na komunikačnej úrovni, neváhajte a pridajte sa k SAP tímu napríklad ako Junior SAP Consultant-Authorisations alebo SAP PM Consultant.

Fpt Slovakia

Fpt Slovakia je spoľahlivým partnerom, ktorý už viac ako 18 rokov svojim zákazníkom umožňuje napĺňať ciele v oblasti informačných technológií. Firma pôsobí na trhu v Košiciach a medzi jej hlavné úlohy patrí návrh, vývoj a správa softvéru, implementácia a údržba SAP riešení a nezávislé testovanie v rámci energetického sektora. Zaoberá sa tiež inovatívnymi riešeniami na poli eMobilít, SmartHome a GreenEnergy. V súčasnosti zamestnáva v Košiciach približne 400 IT špecialistov.

Pridajte komentár