EAST MAG

Aplikácia BorderWander hravou formou motivuje ľudí k pravidelnému pohybu

Nedostatok pohybu negatívne vplýva na zdravie a nielen kvôli pandémii predstavuje problém pre množstvo ľudí. Študenti gymnázia na Dneperskej ulici v Košiciach vyvinuli aplikáciu, ktorá premení prechádzku či beh na zábavné ovládanie územia. BorderWander hravou formou motivuje ľudí k pravidelnému pohybu.

Aplikáciu BorderWander, ktorá hráčov rozhýbe i zabaví, vytvoril tím šiestich gymnazistov – Matej, Mišo, Ondro, Naty, Lili a Esthi. Základným princípom aplikácie je zaberanie územia, užívateľ svojou chôdzou virtuálne obkľúči územie a stáva sa jeho „vlastníkom“. Hráči si pritom môžu zaberať územia navzájom a petekajú sa vo veľkosti obsadeného priestoru.

REKLAMA
Tím tvorcov aplikácie BorderWonder.

Aplikácia je vyvíjaná v programovacích jazykoch FlutterDart. Na cloudové služby a autentifikáciu je použitá platforma Firebase.

BorderWander poteší každého, kto má rád aktívny pohyb či prechádzky – športovcov, technologických nadšencov, ale aj mamičky na materskej dovolenke, psíčkarov či seniorov.

Tím autorov stále pracuje na vylepšeniach, a to aj vďaka spätnej väzbe od testerov aplikácie. Pôvodnou myšlienkou projektu bola prevencia a podpora fyzického zdravia, neskôr bola doplnená o myšlienku ochrany duševného zdravia. Aplikácia tak môže nájsť uplatnenie nielen pri motivácii k vyššej aktivite a pohybu, ale aj pri prekonávaní seba samého, posilňovaní tímového ducha, budovaní komunít či objavovaní nepoznaného.

V súčasnosti je plne funkčná verzia pre Android, v blízkej budúcnosti je plánovaná aj verzia pre iOS. Aplikácia je dostupná už teraz na https://borderwander.github.io/.

Jana Beerová

Projektová manažérka magazínu EastMag.

Pridajte komentár