EAST MAG
city hacks

V Košiciach sa odohrá hackathon, ktorý prinesie riešenia pre komunitný život

Hack for Community, ktorý prebehne 2. a 3. júla 2021 v Košiciach, je prvým zo série 9 hackathonov City Hacks. Sú dizajnované tak, aby zlepšili mestské služby a kvalitu života v meste Košice. Ich cieľom je tiež motivovať obyvateľov stať sa aktívnou súčasťou tejto zmeny.

City Hacks hľadajú riešenia pre komunitný život

Komunitný život a aktivity sú jedným z nosných pilierov spoločenského života v meste. To, čo ľudí v komunite spája, sú predovšetkým spoločné hodnoty, záujmy či ciele. Ako však zistiť, ktoré komunity sú v meste aktívne? Ako môže mesto podporiť vznik, život a rozvoj týchto neformálnych skupín? Cieľom Hack for Community je vytvorenie riešenia (digitálneho alebo nedigitálneho), ktoré pomôže nájsť odpovede na tieto otázky.

REKLAMA

Hack for Community sa uskutoční 2. – 3. júla 2021 v priestoroch Kasární/Kulturparku v Košiciach. Prihlásiť sa môžu jednotlivci aj tímy, pričom maximálny počet členov tímu je stanovený na 6 osôb. Bez ohľadu na to, či pôsobíte ako programátor, UX/UI dizajnér, kreatívec/idea maker, urbanista alebo ste zástupcom komunity, Hack for Community je určený každému, kto sa zaujíma o tému komunitného života.

Registrácia do 1. júla

Tímy, ideálne multidisciplinárne, budú počas 24 hodín intenzívne pracovať na svojich nápadoch. Organizátori im vytvoria ideálne pracovné prostredie, poskytnú všetko nevyhnutné na rozvíjanie prototypov, vrátane podpory skúsených mentorov. Pre účastníkov je nepochybne zaujímavý aj pool prize, teda cena pre víťazný tím vo výške 5 000 Eur.

Ak aj vám chýbali akcie, kde môžete dať hlavy dokopy a vymyslieť riešenie pre zlepšenie komunitného života v Košiciach, registrujte sa do 1. júla 2021 na linku: https://bit.ly/hack4community. Zaručene si odnesiete skvelú skúsenosť, spoznáte nových ľudí s podobnými záujmami a zabojujete o atraktívnu výhru.

Košice 2.0

City Hacks sú súčasťou projektu Košice 2.0, ktorý prináša do Košíc širokú ponuku príležitostí pre občanov podieľať sa na riešení mestských výziev. Vyhlasované výzvy sú zamerané na startupy, podnikateľov, mimovládne organizácie, profesionálov z oblasti informačných technológií a kreatívneho priemyslu, ale aj aktívnych občanov mesta. Je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom iniciatívy Mestské inovačné opatrenia.

Viac informácií o výzve Hack for Community: https://kosice2.sk/prilezitost/otvorena-vyzva-hack-for-community/

Viac informácií o projekte Košice 2.0: https://kosice2.sk/

Pridajte komentár