EAST MAG
spse presov

Úspech žiakov SPŠE Prešov na celoslovenskom kole súťaže Robocup

V týždni od 3. do 7. mája 2021 sa online formou uskutočnilo celoslovenské kolo medzinárodnej robotickej súťaže Robocup 2021. Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove patrila k tým najpočetnejšie zastúpeným. Zo siedmich súťažných kategórií bola SPŠE zastúpená žiakmi v štyroch.

Postup na celosvetový Robocup

Najväčší úspech dosiahli študenti Matej Kandráč (IV.SB), Filip Ondrej (II.C) a Samuel Vargovčík (I.SA) v kategórii Rescue Simulation, kde ako tím !focus (čítaj No Focus) získali 1. miesto a postup na celosvetovú súťaž, ktorá sa uskutoční online 21. – 28. 6. 2021.

REKLAMA

,,Bol som veľmi rád, keď sa povedalo, že sa tohto roku nezruší súťaž, ale usporiada sa aspoň online. Sútaže Robocup sa zúčastňujem už piaty rok. Táto súťaž bola pre mňa vždy nesmierne veľkou motiváciou a posúvala ma vpred. Keď sa povedalo, že súťaž bude prebiehať online, trochu ma to mrzelo, že nás to oberie o neuveriteľné zážitky počas tejto 4 dni trvajúcej súťaže. No práve naopak. Počas celodenných videohovorov sa rozprávali historky od výmyslu sveta z účastí na medzinárodných kolách tejto súťaže. Vo funkčnosti robotov sa ani tento rok nič nezmenilo, problémy sa kopili a kopili. Aj napriek veľkému časovému nátlaku sme si užili aj tento ročník súťaže Robocup, ktorý sme úspešne zvládli a virtuálne postúpili na medzinárodné kolo do Francúzska,” reaguje na výhru Filip Ondrej, II.C.

robocup spse presov

Ďalší uspešní študenti SPŠE v Prešove

Čakateľmi na postupové miestenky sú aj členovia tímu Dream team SPŠE v zložení Slavka Triščíková (IV.SA), Patrik Sašina, Michael Kolesár, Adam Strelec (všetci II.C), ktorí v kategórii On Stage skončili na 2. mieste.

„Mne sa súťaž veľmi páčila. Bol to môj prvý rok na tejto súťaži. Určite chcem ísť aj na ďalší rok, pretože sa tam dá veľa naučiť. Hoci má každý tím rovnaké zadanie, každý vymyslí iný inovatívny spôsob, a tak nie je núdza o skvelé nápady a inšpiráciu do ďalších rokov a ďalších projektov,“ hodnotí Adam Strelec, II.C.

„Ja som sa súťaže Robocup zúčastnil po prvýkrát a dúfam, že nie naposledy. Počas prípravy na naše vystúpenie v kategórii sme zažili veľa technických problémov, ale vďaka našej tímovej spolupráci sa nám vždy podarilo všetky tieto ťažkosti prekonať. Jedinou nevýhodou bolo, že sa súťaž musela konať online. Bola to veľká zábava pracovať v tíme s tak úžasnými ľuďmi,“ dodáva Patrik Sašina, II.C

robocup spse presov

Výborný úspech dosiahla aj dvojica Filip Ondrej a Martin Baluďanský v kategórii Robotická ruka, ktorí taktiež zvíťazili. Z tejto kategórie sa však na medzinárodnú súťaž nepostupuje.

Pekné 3. miesto získali Matej Kandráč s Filipom Ondrejom v kategórii Stopár.

Úspešným žiakom srdečne gratulujeme!

Autor článku: Ing. Peter Vargovčík, koordinátor súťaže Robocup na SPŠE Prešov

V našom magazíne nájdete články aj o ďalších úspechoch študentov tejto strednej školy.

SPŠE v Prešove

Vznik Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Prešove podnietil rozvíjajúci sa elektrotechnický priemysel na východnom Slovensku a potreby odborníkov v tejto oblasti pre závod Křižík, ktorý vznikol roku 1947 v Prešove a začal vyrábať jednofázové, neskôr trojfázové elektromery. Škola sa zapísala do histórie 1.9.1952 pod názvom Vyššia priemyselná škola elektrotechnická.
V súčasnosti ponúkame tieto odbory: elektrotechnika, informačné a sieťové technológie, technické a informatické služby v elektrotechnike. Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove patrí k dominantným stredným školám na východnom Slovensku. Podľa hodnotenia INEKO sa v roku 2013 škola umiestnila na prvom mieste v rebríčku hodnotenia v rámci Slovenska a v roku 2014 sa umiestnila na druhom mieste. Môžeme byť hrdí na vyše osem tisíc absolventov, ktorí našli a stále nachádzajú dobre uplatnenie v praxi.

Pridajte komentár