EAST MAG
abb solutions slovakia

Košická firma sa stala súčasťou ABB Optical Group, na trh prináša nové projekty aj pozície

Východoslovenský IT trh je posilnený o novú značku – spoločnosť ABB Solutions Slovakia. Firma vznikla vďaka investícii od popredného poskytovateľa optických výrobkov a služieb v priemysle starostlivosti o oči v Spojených štátoch. ABB Optical Group zaujala softvérová firma AffinityAnalytics.

AffinityAnalytics, v súčasnosti už ABB Solutions Slovakia, vznikla v roku 2012. Softvérová spoločnosť vyvinula platformu, ktorá poskytuje informácie o nárokoch platiteľov poistného v oblasti optometrie. 

Strategický partner pre rozvoj košického tímu

V auguste 2020 sa košická firma stala súčasťou skupiny ABB Optical Group, ktorá je  popredným poskytovateľom optických výrobkov, služieb a obchodných riešení v priemysle starostlivosti o oči.   

Mali sme záujem nájsť pre našu spoločnosť strategického partnera, ktorý by mal záujem nielen o naše produkty, ale aj o rozvoj samotného tímu, ktorý pôsobí v Košiciach,” vysvetľuje Dušan Nikházy, riaditeľ ABB Solutions Slovakia. „Spoločnosť ABB Optical Group hľadala príležitosť pre rozšírenie svojho portfólia a vďaka predchádzajúcej spolupráce už boli oboznámení s možnosťami, ktoré im vieme ponúknuť, čo sa ukázalo ako pozitívne rozhodnutie pre obidve organizácie.”

Už od začiatku spolupráce s AffinityAnalytics, keď sme uviedli na trh ABB Verify, sme si boli vedomí toho, že schopnosť tejto platformy verifikovať poistné benefity pacientov je pre nás ideálnym prínosom a veľkou pridanou hodnotou pre našich zákazníkov. Táto unikátna technológia, ktorá je teraz súčasťou ABB Solutions, posilňuje našu pozíciu poprednej platformy pre poskytovateľov starostlivosti o zrak,” zhrnul Tom Burke, CEO ABB Optical Group. 

abb optical group

Rast portfólia aj tímu počas krízy

Investícia pre ABB Solutions Slovakia prišla v období koronakrízy, kedy košický tím tvorilo 41 členov. V čase, kedy viacerí hráči s globálnym pôsobením oznámili prepúšťanie či zánik, prichádza softvérová spoločnosť s ponukou pracovných pozícií. 

Verím, že uskutočnenie investície v čase krízy ukázalo, o akú silnú a kľúčovú príležitosť ide. Pre ABB Solutions Slovakia investícia znamená väčšiu stabilitu na trhu a potenciál pre rast nášho portfólia produktov, ako aj rast košického tímu. Od transakcie sme prijali 20 nových členov a máme otvorené ďalšie pozície v oblasti administratívy a softvérového vývoja.” približuje Dušan Nikházy. 

Dôraz na zamestnancov

Svoje vízie ABB Solutions Slovakia geograficky odlišuje na základe trhov pôsobenia.

V rámci produktov a služieb v Spojených štátoch amerických je cieľom udržať naše dominantné postavenie na trhu s produktom ABB Verify a preraziť na trhu s našimi RCM produktmi. Spoločnosť chceme lokálne budovať, aby sme boli atraktívny a stabilný zamestnávateľ ako ktorákoľvek z väčších košických firiem. Zároveň nám však záleží na rodinnej atmosfére a blízkych vzťahoch medzi zamestnancami, ktoré nás dostali tam, kde sme. Úspech je výsledkom práce nášho tímu, preto je hlavným cieľom budovať prostredie, v ktorom sa dobre pracuje,” uzatvára Dušan Nikházy.  

ABB Solutions Slovakia má 2 hlavné produkty, ktoré dodávajú optikám v Spojených štátoch amerických. ABB Verify ponúka prehľadný systém o poistení v oblasti optometrie, vďaka čomu vedia lepšie dodávať služby pacientom. RCM je riešenie pre komunikáciu, vytvára sa v ňom poistný nárok na poisťovňu, aby zákazníkovi preplatila jeho dodávané služby poistencom.


O ABB Optical Group

ABB Optical Group v Spojených štátoch je popredným poskytovateľom optických výrobkov, služieb a obchodných riešení v priemysle starostlivosti o oči. ABB stavia na troch obchodných pilieroch: ABB Contact Lens, ABB Labs a ABB Business Solutions. ABB sa zameriava na budúcnosť profesionálov v oblasti očnej starostlivosti. Pomáha im uspieť vďaka zefektívneniu postupov a pomáha poskytovateľom pri efektívnej orientácii na trhové zmeny. Viac informácií na webovej stránke spoločnosti.

ABB Solutions Slovakia je členom klastra Košice IT Valley. Zistite o ňom viac v našich článkoch.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár