EAST MAG
girls day

Registrácia na Girl’s Day 2021 je spustená

Medzinárodný deň žien v IT sa oslavuje na celom svete, každoročne štvrtý štvrtok v štvrtom mesiaci. Na Slovensku ho zastrešuje už od roku 2014 organizácia Aj Ty v IT prostredníctvom unikátneho podujatia Girl’s Day pre stredoškoláčky z celého Slovenska.

Girl’s Day zo štúdia

V roku 2021 sa bude event konať vo štvrtok 22. apríla 2021. Cieľom tejto aktivity je prezentovať sektor IT a svet moderných technológií dievčatám vo veku 15 – 19 rokov a priblížiť im, aké možnosti štúdia alebo práce im tento sektor ponúka.

REKLAMA

Tento rok bude vzhľadom na pandemickú situáciu program vysielaný naživo z nášho Girl´s Day štúdia, dopĺňaný krátkymi videami, interaktívnymi vstupmi, diskusiou a tiež možnosťou vyhrať zaujímavé ceny. Popritom sa stredoškoláčky dozvedia množstvo informácií z pozadia IT firiem, aj osobné skúsenosti žien a dievčat, ktoré už v IT pracujú alebo ho študujú.

Prihlásiť sa na podujatie je možné od 1. 4. 2021 prostredníctvom registračného formuláru na webovej stránke www.girlsday.sk,  na ktorej budeme zároveň zverejňovať všetky informácie a podrobný program.

Predchádzajúce ročníky

V roku 2020 sa Aj Ty v IT najprv rozhodlo event presunúť pre pandemickú situáciu a podujatie sa uskutočnilo v septembri v hybridnej podobe – online aj offline. Viac si o minuloročnom evente prečítate v článku Viac ako 400 dievčat si vyskúšalo, ako vyzerá práca v IT. Ako event vyzeral pred pandémiou zas môžete zistiť v našej reportáži z roka 2019 IT nie je len pre mužov, kde sme Girl’s Day strávili v spoločnosti GlobalLogic Slovakia.

Pridajte komentár