EAST MAG
fpt budova

FPT poskytne služby v oblasti SAP pre spoločnosť E.ON v 8 krajinách Európy

FPT Europe – dcérska spoločnosť globálnej spoločnosti FPT Corporation, uzavrela 3-ročnú zmluvu so spoločnosťou E.ON na služby súvisiace s riešeniami v oblasti SAP. FPT bude poskytovať službu pre tri systémy ERP (Enterprise Resource Planning) spoločnosti E.ON vrátane systému založeného na S/4 HANA. Tieto systémy v súčasnosti podporujú 16 000 užívateľov z 8 krajín Európy.

Míľnik pre FPT aj E.ON

Touto iniciatívou optimalizujeme našu súčasnú kombináciu zdrojov s cieľom dosiahnuť nielen úspory nákladov, ale konsolidovať dodávateľov v oblasti údržby a podpory aplikácií (AMS). Vidíme to ako prostriedok umožňujúci harmonizáciu a integráciu služieb a IT procesov E.ON a innogy. Nové nastavenie ďalej posilní model BizDevOps v rámci E.ON úzkou integráciou externých zdrojov v rámci prierezových a multi funkčných tímov,“ vysvetlil hlavné ciele zmluvy F. Wendiggensen, Vednor a IT Transformation Manager spoločnosti E.ON Digital. Technology GmbH.

REKLAMA

Zmluva predstavuje dôležitý míľnik spolupráce pre obe strany. Od roku 2020 FPT pomáha spoločnosti E.ON so zvyšovaním efektívnosti nákladov v doméne SAP CORE vrátane prebiehajúcich S/4 transformačných projektov.

Sme radi, že sme získali servisnú zmluvu v jednej z najkritickejších oblastí spoločnosti EON. Dokazuje to, že naše dlhodobé strategické partnerstvo je skutočne obojstranne výhodná spolupráca. Budeme naďalej rozvíjať našu silu v SAP portfóliu, pretože to patrí k našej dlhodobej stratégii  v oblasti podpory digitálnej transformácie našich klientov.“ uviedol Emil Figura, FPT Executive Account Manager pre EON.

Ďalší krok pre nearshore centrá

FPT má viac ako 20 rokov skúseností s poskytovaním služieb v oblasti SAP. S viac ako 300 funkčnými a 250 technickými konzultantmi spoločnosť úspešne implementovala a zaviedla systémy SAP pre svojich zákazníkov v juhovýchodnej Ázii, Japonsku a Európe. V oblasti SAP S/4HANA poskytuje podnikom širokú škálu služieb vrátane vývoja, Implementácie a zavedenia spravovaných služieb. FPT riešenia pre SAP Migration, SAP Customization, SAP Rollout a SAP Automation Test, podporované metodikou spoločnosti pomáhajú iným maximalizovať ich podnikanie zavedním SAP S/4HANA.

Pre FPT Slovakia je to veľká zodpovednosť, keďže bude realizovať dodávku aplikačnej podpory a rozšírenia štandardných modulov SAP ECC a SAP S/4 HANA, ako aj SAP BW, SAP HANA BW a Ariba.

Je mi cťou, že EON si vybral FPT ako spoľahlivého strategického partnera. Veľmi ma teší, že jedným z rozhodujúcich dôvodov, je vysoká kvalita práce mojich kolegov v pražských a košických SAP tímoch,“ uviedol Tran Coi, konateľ spoločnosti FPT Slovakia.

Táto zmluva v hodnote niekoľkých miliónov eur znamená pre naše nearshore centrá ďalší krok na ceste transformácie spoločnosti z dodávateľa zdrojov na dodávateľa koncových služieb a riešení s vyššou pridanou hodnotou vrátane riešení pre SAP S/4HANA.

Prečítajte si o spoločnosti FPT viac v našich článkoch.

Fpt Slovakia

Fpt Slovakia je spoľahlivým partnerom, ktorý už viac ako 18 rokov svojim zákazníkom umožňuje napĺňať ciele v oblasti informačných technológií. Firma pôsobí na trhu v Košiciach a medzi jej hlavné úlohy patrí návrh, vývoj a správa softvéru, implementácia a údržba SAP riešení a nezávislé testovanie v rámci energetického sektora. Zaoberá sa tiež inovatívnymi riešeniami na poli eMobilít, SmartHome a GreenEnergy. V súčasnosti zamestnáva v Košiciach približne 400 IT špecialistov.

komentár: 1