EAST MAG
it valley v kocke

IT Valley v kocke #2

Ako vyzeral február v klastri Košice IT Valley? Pozrite sa spolu s nami na to, aké zaujímavé projekty či spolupráce sa uskutočnili počas 2. mesiaca v roku 2021.

Pomoc na infolinke pre seniorov

Košický samosprávny kraj v spolupráci s Dobrovoľníckym centrom Košického kraja, AT&T a Košice IT Valley spustil 10. februára infolinku k očkovaniu proti Covid-19. Infolinka je prioritne určená pre seniorov nad 65 rokov. Sú na nej dostupní vyškolení dobrovoľníci, ktorí seniorom odpovedajú na základe overených a pravdivých informácií. Aj napriek tomu, že na vakcináciu sú rôzne názory, je dobré sa rozhodnúť na základe faktov.

REKLAMA

Členovia klastra – Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia a Slovensko IT do projektu prispeli aj 31 operátormi z radov svojich zamestnancov. Skupina VSE Holding pomáhala cennými metodickými usmerneniami pri komunikácií so seniormi. 

#itpomaha mentálnemu zdraviu

Projekt klastra #itpomaha sa tentoraz zameral na dôležitú, no často opomínanú tému – duševné zdravie. „Súčasná pandemická situácia a fungovanie na home office so sebou prinášajú aj psychickú záťaž, ktorá sa môže podpísať pod viacero problémov. Preto Košice IT Valley pripravilo talkshow na tému duševného zdravia unBOXING, ktorá je dostupná na našom Youtube kanáli,” hovorí Miriam Huková, riaditeľka klastra. Nové časti relácie budú vychádzať vždy v pondelok a štvrtok.

Zoznam tém, ktorým sa bude unBOXING venovať:
  • Duševné zdravie – tabu téma?
  • Home office a závislosti
  • Partnerský život
  • Ako pracovať s deťmi počas home-officu
  • Režim a spánok
  • Filtrovanie tlaku

Predstavovanie členov klastra

V úzkej spolupráci magazínu INDEX MAG a Košice IT Valley sme začali dvakrát mesačne predstavovať spoločnosti, ktoré sú súčasťou klastra: 

  • Martin Kollár zo spoločnosti LYNX v rozhovore zmapoval 30-ročné pôsobenie firmy na slovenskom trhu a načrtol, čo v budúcnosti očakávať v oblasti kybernetickej bezpečnosti.
  • Marek Antoňák predstavil v rozhovore sociálny podnik – AfB Slovakia, ktorý zamestnáva zdravotne znevýhodnených ľudí a venuje sa repasovaniu použitej techniky. 

Prečítajte si aj o aktivitách IT Valley v januári v 1. článku z tejto rubriky.

Košice IT Valley

Klaster Košice IT Valley zohráva dôležitú úlohu vo vývoji IT odvetvia v košickom regióne. Združenie bolo založené v roku 2007 ako spoločná iniciatíva vzdelávacích inštitúcií, štátnej správy a popredných IT spoločností. V roku 2012 sa združenie pretransformovalo na klaster. V roku 2015 bol klaster certifikovaný na “Cluster Management Excellence Label GOLD” ako prvý v strednej Európe a je jedným z troch certifikovaných klastrov v oblasti informačných a komunikačných technológií. V súčasnosti má 83 členov.

Pridajte komentár