EAST MAG
nariadenia automatu

Pandemické opatrenia vysvetľujú v apke Nariadenia Automatu

Opatrenia na zastavenie šírenia pandémie sú na Slovensku komunikované zmätočne, často sa menia a, ako už možno viete z vlastnej skúsenosti, tlačovkám, na ktorých sú prezentované, je potrebné venovať plnú koncentrovanosť, aby ich človek pochopil úplne. Od 8. februára 2021 začal na Slovensku platiť tzv. Covid automat. Pandemické opatrenia rozdeľuje na základe okresov a situácie v nich. Pre zjednodušenie celého fungovania sa dvojica mladých ľudí podujala vytvoriť aplikáciu Nariadenia Automatu.

Aplikácia Nariadenia Automatu vznikla s cieľom uľahčiť orientáciu sa v Covid automate. Vytvoril ju Miln Ušiak, ktorý stojí za instagramovou stránkou zulaboyy, s programátorom Andrejom Lončíkom. Apka je zatiaľ dostupná len pre Android.

REKLAMA

Pracovali na nej tak, aby bola spustená s pôvodným termínom spustenia Covid automatu 10. januára 2021. Po úprave nariadení zakomponovali do jej obsahu aktualizácie a v súčasnosti je možné apku využívať ako výborný prehľad základných nariadení vlády.

Pandemické opatrenia v okrese

Dozviete sa v nej, v akom stupni automatu sa nachádza váš okres a zároveň aj všetky povinnosti a nariadenia spojené s jeho aktuálnou situáciou. Aplikácia má v sebe združovať potrebné informácie pre široké spektrum používateľov: prevádzkovateľov obchodov, študentov, pracovníkov v gastre, ale aj kohokoľvek iného.

Covid automat rozlišuje 7 stupňov závažnosti pandemickej situácie a rozdeľuje pandemické opatrenia do 24 kategórií. V Nariadenia Automat sú pre lepšiu prehľadnosť mierne upravené, autori apky oddelili materské a základné školy od stredných a od vysokých.

Treba dodať, že takáto aplikácia, ktorá by jednoducho zastrešovala platné opatrenia na jednom mieste, zatiaľ v našej krajine nevznikla. K 17. februáru 2021 mala v Obchod Play vyše 10 000 stiahnutí, priemernú recenziu 4,9 hviezdičiek aj pozitívne feedbacky.

nariadenia automatu
nariadenia automatu

Počas prvej vlny pandémia vznikla na Slovensku aplikácia Covid-19 Zostaň zdravý, ktorej cieľom bolo zamedziť šíreniu vírusu.

Na verzii Nariadenia Automatu pre operačný systém iOs autori podľa vlastných slov pracujú.

Máte vlastnú skúsenosť s touto aplikáciou? Dajte nám vedieť!

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár