EAST MAG
spse po robotiada

Robotiáda 2021 – úspech žiakov SPŠE Prešov

Učenie online. Ešte pred rokom takmer nepredstaviteľné. Dnes? Realita. A čo takto robotická súťaž online? Že si to neviete predstaviť? Nevadí! 81 tímov zo šiestich krajín (Česká republika, Slovensko, Poľsko, Maďarsko, Nemecko a Ukrajina) si „dištančnú” formu súťaže predstaviť vedelo.

V sobotu 6. 2. 2021 sa preto 150 fanúšikov robotiky pripojilo k 9. ročníku medzinárodnej robotickej súťaže Robotiáda 2021. Súťažilo sa v troch disciplínach: Čára, Tajná disciplína a  Freestyle/Freestyle Wedo.

Nebolo to ľahké – doma,  v škole alebo v priestoroch, ktoré to umožňovali –  postaviť funkčného robota, natočiť ho na video a potom čakať na rozhodnutie poroty…

robotiada 2021

Vo Freestyle si účastníci robota i jeho prezentáciu pripravili vopred, ale v Tajnej disciplíne sa úlohu dozvedeli až v deň súťaže a na jej zvládnutie mali približne  6 hodín. Nuž a v prípade Čáry nielen súťažili, ale aj vysielali on-line prenos do Brna. To boli iné nervy ako pri dištančnom vyučovaní!

Klobúk dolu pred všetkými, ktorí sa na to dali – pred účastníkmi i organizátormi (JCMM, Vida!, DDM Brno, Helceletova). Nevadilo, že niekto bol v karanténe alebo sa zotavoval  po prekonaní ochorenia COVID-19. Išlo predsa o robotiku!

robotiada 2021

O ňu išlo aj žiakom SPŠE v Prešove – tímu DELTA v zložení Filip Ondrej (II.C) a Marek Štofánik (I.SA). A darilo sa im – v disciplíne Freestyle skončili s projektom TicTacToe na spoločnom 4. mieste! (Freestyle – Disk Google). No a v kategórii Tajná disciplína pre našu školu tento tím získal aj  5. miesto.

K dosiahnutým výsledkom im srdečne blahoželáme!

Super! Na budúci rok sa hádam stretneme vo Vida! science centrum Brno.

autor článku: Matej Mazúr (III.SB, SPŠE, člen širšieho organizačného tímu)

Prečítajte si viac článkov o vzdelávaní v rámci stredných škôl.

Pridajte komentár