EAST MAG
clubhouse

Clubhouse – nová sociálna sieť, ktorá sa stane fenoménom?

V čase pandémie trávime väčšinu dňa online. Komunikácia formou rôznych sociálnych sietí je často jedinou formou na socializáciu a stretávanie sa s priateľmi a rodinou. Popri stáliciach, ako Facebook, Instagram, TikTok či profesionálny LinkedIn, sa začala využívať nová apka. V slovenskom online priestore sa teší čoraz väčšej obľube – Clubhouse.

Exkluzivita, ktorá láka

Oproti iným sociálnym sieťam funguje zatiaľ len pre smartfóny so systémom iOs a čo je ešte špeciálnejšie, funguje na pozvánky. Vďaka tomu apka získava nádych exkluzivity. Každý používateľ môže na začiatku pozvať do aplikácie 3 ľudí, následne sa kapacita na pozývanie odvíja od aktivity človeka.

REKLAMA

Do Clubhouse sa dostanete len vďaka pozvánke od niekoho, kto už aplikáciu využíva. V jej rozmedzí fungujú rooms – teda izby, v ktorých sa stretávajú ľudia a rozprávajú sa na konkrétne témy, alebo sa dialóg vyvíja plynule.

Ďalším lákavým faktorom, pre ktorý sa aplikácia páči väčšiemu množstvu ľudí, je to, že ponúka instantnú neopakovateľnú socializáciu. Diskusie v miestnostiach sa konajú tu a teraz, v dohodnutom čase, nenahrávajú sa a nemáte sa k nim ako vrátiť.

Len audio

Sociálna sieť funguje len ako audio. Pripojíte sa do miestnosti (ak už v Clubhouse raz ste) a môžete počúvať, o čom sa ľudia rozprávajú, zapojiť sa do debaty prihlásením o slovo alebo len odísť inam a hľadať miestnosti so zaujímavejšou témou.

V prvý februárový deň roka 2021 portál Refresher upozornil na to, že na Bazoši sa predávajú pozvánky do Clubhouse, čo svedčí o záujme Slovákov dostať sa do aplikácie.

clubhouse na bazosi

Ako ste na tom s touto novinkou na Slovensku vy? Prepadli ste jej už alebo čakáte na pozvánku?

Edita Fabian Hilgartová

komentáre 2