EAST MAG
Fpt Slovakia

Design by Fpt Slovakia

Rok 2020 bol pre nás v FPT aj rokom interných projektov. Prijali sme ho ako výzvu orientovať sa viac na seba. Okrem množstva iných vecí nám priniesol darček, ktorý je výsledkom niekoľko mesačnej tvrdej práce našich kolegov, v podobe nového webu.

Náš pôvodný web si už zaslúžil „odpočinok“ a my sme sa preto pustili do zatiaľ nami nie celkom prebádanej oblasti, ale s o to väčším odhodlaním. Na konci našej cesty sme videli moderný, profesionálny, obsahovo aktuálny, prehľadný, užívateľsky prívetivý ale aj odlišný web s cieľom zvýšiť povedomie o FPT, prilákať nové talenty a rozprávať náš príbeh našim vlastným, kreatívnym spôsobom.

Design by Fpt Slovakia mal 2 Product Ownerov

Náš pôvodný web si už zaslúžil „odpočinok“, a preto sme sa do nami zatiaľ nie celkom prebádanej oblasti, ale s o to väčším odhodlaním. Na konci našej cesty sme videli moderný, profesionálny, obsahovo aktuálny, prehľadný, užívateľsky prívetivý, ale aj odlišný web s tou povestnou vetou v pravom (alebo ľavom) dolnom rohu – Design by Fpt Slovakia.

Vytvorili sme projektový tím, zadefinovali jednotlivé roly, nastavili pravidelné mítingy a odštartovali prvý Sprint. „Z pohľadu Scrum Mastera musim povedať, že som spokojná, ako sme to mali zorganizované,” povedala Nela Vargová, projektová manažérka. „Zaujímavé pre mňa bolo mať dvoch Product Ownerov. Keďže väčšina projektov trpí práve tým, že žiadneho nemá a jeho úlohu tak preberá celý tím. My sme mali to šťastie, že sme mali rovno dvoch a výborných,“ doplnila Nela.

Pre mňa bola novinkou téma súvisiaca so SEO, ktorú sme konzultovali so spoločnosťou Promiseo. Z projektového hľadiska som zase získal komplexnejšiu predstavu, čo všetko treba pri výstavbe webu zahrnúť do Scope projektu,” hodnotí Rastislav Boroš, tímlíder oddelenia Projektového manažmentu a v projekte aj jeden z Product Ownerov.

Fpt Slovakia

Výzvou bola forma aj obsah

 Veľkou výzvou bolo okrem pozície Product ownera zastrešiť aj obsahovú časť webu,“ uviedla Andrea Kalafúsová, komunikačná špecialistka. Správne zachytiť atmosféru v spoločnosti a jej firemnú kultúru, či už slovom alebo pomocou ilustrácií.

Na začiatku projektu bolo veľa rozhovorov s manažmentom, zamestnancami, kandidátmi, ale aj analýz a následne hľadanie toho správneho mixu dizajnu, obsahu, funkcie a cieľovej skupiny. „Asi najťažšie bolo vymyslieť celý koncept webu, či už sa to týka obsahu alebo formy. To, že sme sa rozhodli pre komunikáciu, či už ilustráciou, alebo nadpismi písanými formou kódu, vyplynulo z ťažkých debát a brainstormingov,“  vysvetlil Jozef Kruželák, UX/UI dizajnér.

Spojenie WordPressu a recruit softvéru

Web mal samozrejme spĺňať aj požadované technické kritériá a veľkou výzvou bolo jeho prepojenie s naším „recruit“ softvérom.

fpt slovakia

Prvou, menšou výzvou, bolo naštudovať si možnosti WordPressu a tvorby vlastného pluginu, ktorý bol potrebný pre prepojenie so SuccessFactors,“ spomenul Slavomír Slovenkai, programátor špecialista. Druhou výzvou bolo vytvoriť funkčnú verziu daného pluginu a následne ho zintegrovať s Divi témou, ktorá definuje vzhľad stránky.“

Už viac ako 16 rokov sme v FPT hrdí na naše Test Center of Excellence, takže aj web si pred prechodom do produkcie prešiel sériou testovacích prípadov, za čo vďačíme našej test analytičke Katke Vargovej. Projektový tím dopĺňa Patrik Groško, ktorý sekundoval Slavovi pri technických nastaveniach. Nenahraditeľným článkom tímu bol aj Milan Krajč, ktorý v pozícii UX dizajnéra spolu s Jožkom neúnavne analyzovali a navrhovali tie najlepšie riešenia.

Design by Fpt Slovakia – brána do sveta firmy

Dnes je web „live“. Vdýchli sme mu atmosféru našej firemnej kultúry, či už rozhovormi s našimi tímlídrami, alebo novo vytvorenou rubrikou Success Story našich kolegov. Pridali sme hravé nadpisy. Nech z neho cítiť, akí sme, čo skutočne tvoríme. Nájdete na ňom portfólio služieb ktoré ponúkame, aj to, aké projekty máme na svedomí.

Fpt Slovakia

Čerešničkou na torte je časť Think IT. Je to niečo ako „lifestyle magazín“ zo sveta FPT. Postupne ho zaplnia videá, blogové príspevky, success story, rozhovory s našimi kolegami, ale aj prípadové štúdie.

Na webe nenájdeš fotky usmievajúcich sa ľudí z fotobanky, je mixom autorských ilustrácií a reálnych fotiek našich kolegov. Je vstupnou bránou do nášho sveta. Dáva predstavu o našej spoločnosti. Je kompletne vytvorený nami. Design by Fpt Slovakia.

Prečítajte si ďalšie články o spoločnosti v našom magazíne.

Fpt Slovakia

Fpt Slovakia je spoľahlivým partnerom, ktorý už viac ako 18 rokov svojim zákazníkom umožňuje napĺňať ciele v oblasti informačných technológií. Firma pôsobí na trhu v Košiciach a medzi jej hlavné úlohy patrí návrh, vývoj a správa softvéru, implementácia a údržba SAP riešení a nezávislé testovanie v rámci energetického sektora. Zaoberá sa tiež inovatívnymi riešeniami na poli eMobilít, SmartHome a GreenEnergy. V súčasnosti zamestnáva v Košiciach približne 400 IT špecialistov.

komentár: 1