EAST MAG
kosice region turizmus

Spoznajte Košický kraj: interaktívne turistické mapy všetkých okresov

Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus ponúka tipy na zaujímavé výlety aj v aktuálnom období, no zároveň spĺňajúce platné obmedzenia. Zaujímavé tipy na výlety v jednotlivých okresoch prezentuje v novej podobe – interaktívne turistické mapy vie doplniť aj verejnosť.

Vzhľadom na aktuálne platné opatrenia, súvisiace s pandémiou COVID-19, kedy je pohyb obyvateľov na území Slovenskej republiky možný len v rámci prírodných oblastí jednotlivých okresov, vytvorila Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus online interaktívne mapy. Ich obsahom sú tipy na výlety pre obyvateľov všetkých okresov v Košickom kraji. Návštevníci a obyvatelia majú možnosť bezpečne preskúmať výnimočné lokality, vhodné pre zamilované páry, rodiny s deťmi alebo vlkov samotárov. Turistické miesta sú zmapované v rámci týchto troch kategórií, šité sú pre potreby širokého okruhu návštevníkov.

REKLAMA

Interaktívne turistické mapy s tipmi pre každého

Ako uvádza výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková: „Uvedomujeme si dôležitosť aktívneho pohybu v aktuálnom období, a preto sme chceli aj prostredníctvom nástroja online interaktívnych máp inšpirovať ľudí k návšteve menej vyťažených, no zároveň nesmierne zaujímavých lokalít, ktoré dokážeme nájsť v každom okrese Košického kraja.“

Napríklad v okrese s najväčšou lesnatosťou – Gelnica, si môžu jeho obyvatelia okrem aktívneho pohybu dopriať aj poriadnu dávku čerstvého vzduchu. Kyslíková trasa je na to ako stvorená a je príjemným miestom pre zamilované páry. Rodičia, ktorí po týždni home officu potrebujú svoje deti zabaviť, no do istej miery aj unaviť, sa môžu vydať do ríše Svetlonoškových rozprávok a motivovať tak k nenáročnej prechádzke aj tých najmenších. Avšak Košický kraj má čo ponúknuť aj návštevníkom, túžiacim skôr po samote a stotožňujúcim sa s označením „vlk samotár“. Jednou z takýchto lokalít je záhadný Zmierovací kríž v Ťahanovskom lese.

kosice region turizmus mapy

Platforma pre používateľov

Obsahom máp však nie sú len tipy na výlety, ale aj množstvo fotografií, presné GPS súradnice a krátky popis, ktorý o lokalite návštevníkovi napovie viac. Sú interaktívnou platformou a ktokoľvek s prístupom na internet a znalosťami o svojom okrese sa môže zapojiť do tvorby ich obsahu. Či už samotným pridávaním nových alebo obľúbených miest, zdieľaním fotografií alebo komentármi.

,,Vidíme veľký zmysel v zapojení verejnosti pri tvorbe jednotlivých máp. Domáci obyvatelia poznajú svoj okres najlepšie a častokrát vedia o miestach, o ktorých sme doteraz nepočuli ani my sami. Preto sa veľmi tešíme na výsledok, ktorý nám táto spolupráca s verejnosťou prinesie,“ doplnila výkonná riaditeľka.

Potrebná návšteva prírody

Košický samosprávny kraj rovnako ako ostatné kraje bojuje proti pandémii rôznymi spôsobmi. Ľuďom odporúča chrániť sa všetkými možnými spôsobmi, no takisto odporúča chodiť do prírody a spoznávať kraj v rámci svojich možností.

,,Snažíme sa poskytnúť obyvateľom Košického kraja dôvod na úsmev a radosť aj v tomto náročnom období. Jedným z nich môže byť práve spoznávanie svojho najbližšieho okolia. Nepriamy, no aktívny kontakt s verejnosťou pri tvorbe interaktívnych máp okresov, nám poskytuje cennú spätnú väzbu, ktorá vypovie viac o tom, čo ich skutočne zaujíma. Tešíme sa, že návštevníci sa do tvorby interaktívnych máp zapájajú a pridávajú nové miesta do jednotlivých okresov,“ poznamenal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

interaktivne mapy

Interaktívne turistické mapy pre jednotlivé okresy Košického kraja:

Zo zimných športov určite odporúčame bežkovanie – nájdite si vo svojom okrese zaujímavú trať 🙂

Košice Región Turizmus

Košice Región Turizmus je organizácia zaoberajúca sa destinačným manažmentom pre región Košického kraja. Orientujeme sa na marketing a rozvoj destinácie, ale aj vytváranie produktov cestovného ruchu. Za naše základné hodnoty považujeme kreatívny prístup, inovatívne riešenia a budovanie efektívnych partnerstiev.

Pridajte komentár