EAST MAG
aponi

Rozhovory so startupmi #4 APONI

V 4. časti relácie Rozhovory so startupmi sa Jana Beerová porozprávala s Ivanou Novákovou, Filipom Ryšavým a Tomášom Jarošom. Táto trojica tvorí základ startupu APONI.

APONI sa venuje rozšírenej realite a jej implementácii v priemyselných podnikoch. Produktom tohto startupu je softvér APONI view, ktorý slúži ako efektívny nástroj pre zvyšovanie kvality, kontroly a produktivity v podniku. Prvá myšlienka na startup vznikla v roku 2017, keď Ivana pracovala na diplomovej práci o holografii a Tomáš bol konštruktérom vo výrobnej spoločnosti. Po oboznámení sa s možnosťami rozšírenej reality hneď videli množstvo využití a príležitostí v priemysle.

My sme sa zamerali najmä na priemysel preto, lebo je aj v Európe, kde my pôsobíme, veľkým ťahúňom a je to odvetvie, v ktorom sú modernizácia a inovácie najdynamickejším a najrýchlejšie rastúcim odvetím,” približuje Ivana Nováková.

APONI je súčasťou Startupcentra TUKE, ktoré sa nachádza na pôde UVP TECHNICOM. „V Technicome sme už niečo vyše roka, rozhodne sme tu nadobudli jednak veľa znalostí, ale aj kontaktov na ľudí, ktorí nám vedia pomôcť s určitými špecifickými problémami. Takže myslím, že to bolo veľkým prínosom. A samozrejme, máme tu priestor, kde sa môžeme stretávať a kreovať našu ideu, lebo robiť to po baroch alebo týmto spôsobom je o dosť menej komfortné,” hodnotí Tomáš Jaroš.

Pozrite si rozhovor s Tomášom, Ivanou a Filipom, počas ktorého nám priblížili aj okuliare pre rozšírenú realitu HoloLens, ktoré vyvíja Microsoft.

* Reláciu sme nakrúcali ešte v novembri 2020, počas priaznivejšej pandemickej situácie.

Relácia vzniká v spolupráci s UVP TECHNICOM a Innovlab startup centrom. Pozrite si aj ďalšie časti Rozhovorov so startupmi alebo si ich pustite na svojej streamovacej službe.

Ak vás startup APONI zaujal, navštívte jeho webovú stránku.

Máte pre nás tip na startup, ktorý by si zaslúžil priestor v rubrike Rozhovory so startupmi? Napíšte nám do komentára alebo na náš mail redakcia@indexmag.sk.

komentár: 1