EAST MAG
gaming

Gaming spojil vyše 55 kolegov na home office: pripravili si turnaj

Fungovanie na home office, ktoré trvá takmer nepretržite už od marca 2020, má svoje plusy aj mínusy. Jedným z najväčších nedostatkov je deficit socializácie a strata medziľudských interakcií „naživo” – v kancelárii, počas obednej prestávky či po práci. Aj na home office je však možné budovať vzťahy s kolegami. Záujem o gaming motivoval tím ľudí, ktorí svojim kolegom v Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia pripravil turnaj.

Výber hry nechali na ľudí

Turnaj prebiehal v závere roka 2020 online a zúčastnilo sa ho celkovo 11 tímov z firmy. Spojil tak komunitu vyše 55 kolegov so spoločnou záľubou. Dvojtýždňovému eventu predchádzali dvojmesačné prípravy. V minulosti sa už vo firme táto komunita spojila na turnaji Counter-Strike. Tentokrát organizátori zvolili hru League of Legends.

Výber hry sme nechali priamo na kolegov – vytvorili sme anketu, aby sme zistili, o akú hru je najväčší záujem a potom sme už len nasledovali hlas ľudu. Keďže šlo o novú hru, turnaj sme budovali od nuly. Potrebovali sme nastaviť celý formát aj technické zabezpečenie, aby bol event na úrovni. Za jeho organizáciou stojí náš 11-členný tím, ktorí sa turnaju venoval popri práci, vo voľnom čase, aj preto nám to trvalo trochu dlhšie,” približuje David Čižmárik, ambasádor gamingu v Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia. Na turnaji sa podieľala aj externá spoločnosť 21games.

Stream na Twitchi

V priebehu 2 týždňov prebiehali zápasy – jeden na deň – počas ktorých sa postupne z 2 skupín vyradzovali tímy. Tie najlepšie potom súperili v semifinále a následne vo finále a v boji o 3. miesto.

Celý turnaj bol streamovaný na platforme Twitch. „Treba povedať, že náš firemný kanál je pomerne nový, ale v priemere sme mali 50 ľudí, ktorí sledovali turnaj online, s čím sme ani nepočítali a potešilo nás to,” hodnotí David.

gaming

Každý stream hry bol doplnený 2 komentátormi – študentom duálneho vzdelávania Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia a predstaviteľom 21games. „Dualisti mali na turnaji aj 2 tímy. Sme radi, že sa zapájajú do gamingových aktivít a spoznávajú aj túto neformálnu stránku života vo firme, pretože aj oni sú jeho súčasťou.”

Záujem o gaming

Účastníci turnaj hodnotili pozitívne, priemerne známkou 1,875 (pričom 1 je najlepšia a 5 najhoršia). Spätnä väzba dala organizátorom návrhy na zlepšenie do budúcna…

Fakt 100-krát ďakujem, za to, čo robíte v rámci eSports v KE 🙂 Budúci rok by ste mohli mať za cieľ slovenský LoL turnaj alebo minimálne east side.

Rýchle a správne rozhodnutie v situácii, aká vznikla. Verím, že dĺžka závisela aj od toho, že to bolo pred Vianocami. Dokážem si predstaviť, že by fungovala nejaká liga celý rok a na konci roka by bolo aj nejaké grand finále!

Bola to skvelá bodka na konci roka. Snažili sme sa urobiť všetko pre to, aby turnaj fungoval čo najlepšie. O jeho hladký chod sa starali Ján Mikuláško a Matúš Hadár. Som veľmi rád, že máme v spoločnosti dobrý tím ľudí, s ktorým spolupracujem a ktorý je už zohratý. Pozitívne ohlasy nás posúvajú ďalej, pretože nás baví robiť veci, ktoré bavia aj ostatných. Ja osobne sa už viac bavím tým, keď si turnaj zahrajú iní, ako keby som sa ho mal zúčastniť ja sám,” dodáva na záver ambasádor gamingu.

Do budúcna David a tím plánujú viacero formátov. Okrem interného turnaja chcú pripraviť čosi aj pre celú košickú hernú komunitu. Samozrejme, budúce gamingové aktivity výrazne ovplyvní pandemická situácia.

Prečítajte si aj ďalšie články na tému gaming.

Edita Fabian Hilgartová

komentáre 2

  • Dobrý deň, docela dobrý članok ale bolo zabudnuté na prácu od spolku 21games bez ,ktorých by táto online akcia neprebiehala tak úžasne ako prebiehla poprosil by som o nejakú zmienku aj o jej práci. Dokonca šéfis tohoto spolku sa zúčastnil ako komentátor hry League of Legends.