EAST MAG
brut.to

Rozhovory so startupmi #3 Brut.to

Startup môže mať rôzne podoby. Niekto si pod ním predstaví vyslovene technickú vychytávku – nové zariadenie, aplikáciu či softvér, iný za tým môže vidieť aj niečo trochu vzdialenejšie tech vychytávkam. Práve takýto projekt, ktorý má ambíciou stať sa sociálnym podnikom, vám predstavíme v ďalšej časti našej rubriky Rozhovory so startupmi. Jane Beerovej svoj startup Brut.to priblížili Tereza Sejková a Zuzana Katušová.

Brut.to je súčasťou Startupcentra TUKE v Univerzitnom vedeckom parku TECHNICOM. Venuje sa ľuďom s postihnutím, ktorých angažuje do tvorivých činností. Tereza a Zuzana pritom nechcú, aby práce týchto ľudí končili zabudnuté či aby boli kupované len z ľútosti. Spolu pracujú na tom, aby kreatívne diela boli skutočne využiteľné a atraktívne pre širokú verejnosť – jednotlivcov až spoločnosti.

Ako vyzerá ich práca a podľa čoho vlastne vznikol názov Brut.to? Aj to prezradia v našom rozhovore. Nahrávali sme ho v čase, kedy boli Tereza a Zuzana s Brut.to nominované na Národnú cenu za dizajn. Túto nomináciu sa im 10. decembra 2020 podarilo premeniť. Startup Brut.to za svoju prácu získal Špeciálne uznanie za spoločenský prínos v Národnej cene za dizajn. Tereze a Zuzane dodatočne blahoželáme 🙂

Relácia vzniká v spolupráci s UVP TECHNICOM a Innovlab startup centrom. Pozrite si aj ďalšie časti Rozhovorov so startupmi alebo si ich pustite na svojej streamovacej službe. Rozhovor bol realizovaný na jeseň 2020.

Máte pre nás tip na startup, ktorý by si zaslúžil priestor v rubrike Rozhovory so startupmi? Napíšte nám do komentára alebo na náš mail redakcia@indexmag.sk.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár