EAST MAG
hazel mask

Hazel – smart maska s reproduktorom

Pandemická situácia ukázala, ako vedia byť tehcnológie nápomocné a inovovať zaužívané riešenia. Už v roku 2020 vznikali inteligentné masky, ktoré oproti klasickým látkovým rúškam či respirátorom ponúkajú, alebo budú ponúkať, svojim nositeľom čosi navyše. Svoj projekt Hazel najnovšie predstavila spoločnosť Razer, ktorá sa špecializuje na výrobu herného hardvéru.

Hazel pre ľahšu komunikáciu

Projekt Hazel od Razeru predstavuje smart masku – rúško s RGB podsvietením, so zabudovaným zosilnením hlasu a priesvitným dizajnom. 

REKLAMA
hazel

Vďaka zabudovanému reproduktory bude komunikácia s ľuďmi jednoduchšia a zrozumiteľnejšia. RGB svetlo je na filtroch aj vo vnútri masky na podsvietenie tváre. Tak si napríklad môžete v prípade zlého svetla posvietiť na tvár, aby ju bolo vidieť.

Základný prvok, pre ktorú smart masky nosíme – filtrácia vzduchu – je v prípade Hazel zastúpený Plus FFTP2 filtrom s možnosťou upravenia cirkulácie vzduch v prípade sťaženého dýchania. FFTP2 filter blokuje cca 95 % častíc prenášaných vzduchom.

Smart maska je momentálne v štádiu posledných úprav a optimalizácie, zatiaľ však nie je konkrétny dátum jej vydania či cena, za ktorú bude táto maska dostupná. Dodávaná by však mala byť v krabičke – skrinke, ktorá zároveň slúži na nabíjanie aj dezinfikovanie masky UV svetlami.

Pripomína aj vám maska od Razer scifi predstavy na štýl kníh Metro od Dmitrija Gluchovskijeho?

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár