EAST MAG

Predsavzatia, ktoré si dávame najčastejšie

Každý začiatok nového kalendárneho roka je pomyselným míľnikom v našom živote. Funguje ako štartová čiara pre nenaplnené sny a ciele. Veď všetko sa ľahšie začne „od nového roka…”  Naše predsavzatia však časom narazia na každodenné fungovanie či problémy a nechuť pokračovať.

Aké predsavzatia si dávate opakovanie, rok čo rok? Možno patria medzi tie najčastejšie..

1. Schudnem

Toto predsavzatie patrí jednoznačne medzi tie, ktoré vyslovíme najčastejšie, aj keď viac si ho dávajú ženy než muži. Od januárovej myšlienky však časom upustíme, až kým sa nezačne otepľovať a nás nezačne strašiť plavková sezóna.

Ak si chcete udržať zdravý životný štýl, skúste náš rozhovor s trénerom Oliverom.

2. Prestanem fajčiť

Sľub, ktorý, ak ho človek splní, urobí veľmi prospešnú vec pre seba aj svoje zdravie. Snaha prestať fajčiť však stroskotáva pri nadmernom strese, zábave s priateľmi či fajčiarskej prestávke v práci.

3. Začnem cvičiť

Aktívny životný štýl eliminuje zdravotné problémy a udrží v kondícii. Nestačí len schudnúť obmedzením stravy, ale dopriať si aj pohyb.

Najťažšie spočiatku býva zaradiť do svojho programu cvičenie na pravidelnej báze. Ak nie ste ranné vtáča, snažte sa nájsť si podvečerný termín.

4. Byť lepšou osobou

Predsavzatie, ktoré si vie každý vyložiť po svojom. Niekto chce viac pomáhať okoliu, angažovať sa v komunite. Iný si vstúpi do svedomia pre ohováranie a negatívnu energiu, ktorú šíri.

S prvým problémom a stresovou situáciou sa však ľahko vrátime k starým zlozvykom.

5. Zarábať viac

Alebo aj zmeniť prácu. Každý potrebuje cítiť pocit zadosťučinenia a dať svojmu životu zmysel. Ak nás práca nebaví, sľúbime si, že si nájdeme novú. Ak sme spokojní, no chceme si plniť viac snov, založiť rodinu, usadiť sa, budeme sa snažiť získať povýšenie či príjmeme nejaký bočný job.

Všetky predsavzatia, ak ich chcete dodržať, si vyžadujú ujasnenie aj drobných krokov k ich naplneniu. Ak chcete zmeniť prácu, neodkladajte to až na druhú polovicu roka. Začnite postupne v januári premýšľať, aká práca by vás bavila, obzerajte si pracovné ponuky, vylepšujte svoj životopis.

Nech sú vaše predsavzatia akékoľvek, držíme vám palce!

* pôvodný článok publikovaný 30. 12. 2019

Pridajte komentár