EAST MAG
ipark

Rozhovory so startupmi #2 iPark

Slovensko je plné kreatívnych ľudí, ktorí vedia využiť svoje vedomosti, zručnosti a pustiť sa do realizácie svojho nápadu. Svedčí o tom aj naša rubrika Rozhovory so startupmi. Dávame v nej príležitosť predstaviť sa startupom, ktoré pôsobia na Slovensku. Prvé diely našej relácie vznikajú v spolupráci s UVP TECHNICOM a Innovlab startup centrom. Jana Beerová sa porozprávala so Samuelom Schnellym a Erikom Kuzmom zo startupu iPark.

iPak sa zaoberá vývojom inteligentného parkovania, ktorý je súčasťou konceptu smart city. Pre získavanie obsadenosti parkovacích miest využíva kamerový systém a umelú inteligenciu, ktorá určí, či je dané parkovacie miesto voľné alebo obsadené. Zároveň ponúka modernú mobilnú aplikáciu, ktorá umožňuje návštevníkom parkoviska uhradiť parkovné, prípadne rezervovať miesto a ďalšie.

REKLAMA

Tím iPark tvorí dokopy viac ako 10 ľudí. Samuel a Erik v rozhovore priblížili aj to, aké sú ich ambície do budúcnosti. Počas svojho pôsobenia sa už stretli s problémami, medzi ktoré patrí najmä nedôvera verejnosti voči kamerovým systémom či konkurencia. Ako im pomáha Startupcentrum TUKE, v ktorom tím iPark pôsobí?

Aj to sa dozviete v našom rozhovore.

Pozrite si aj prvý diel našej rubriky Rozhovory so startupmi. Jana Beerová sa v pilotnej časti rozprávala s Jakubom Liptákom zo startupu Corvest, ktorý má za cieľ aktívne riešiť nesprávnu posturu ľudí – problém, ktorý je čoraz častejší s množstvom sedavej práce.

Máte pre nás tip na startup, ktorý by si zaslúžil priestor v rubrike Rozhovory so startupmi? Napíšte nám do komentára alebo na náš mail redakcia@indexmag.sk.

komentáre 2