EAST MAG
corvest

Rozhovory so startupmi #1 Corvest

Nová rubrika Rozhovory so startupmi je dostupná v rôznych podobách – nájdete ju ako videorozhovor aj podcast. Dávame v nej priestor predstaviť sa startupom, ktoré pôsobia na Slovensku. Pozrite si pilotný diel formátu, ktorý vznikol v spolupráci s UVP TECHNICOM a Innovlab startup centre. Jana Beerová sa porozprávala s Jakubom Liptákom zo startupu Corvest.

Náš startup sa zaoberá nesprávnym postojom chrbtice a rieši zlú postúru človeka. Je zameraný na to, aby sme tú postúru napravili aktívnym spôsobom – a to je takým, že človek musí sám aktívne používať svoje svalstvo na to, aby dokázal byť vystretý. Nie je to ako nejaké zariadenie, ktoré nás pasívne napomína na správne držanie tela, ale je to zariadenie, ktoré pozostáva z takých troch základných komponentov.”

Corvest tvorí pätica mladých ľudí. „Okrem mňa sú v tíme moje štyri spolužiačky. Corvest začal ako školský projekt, keďže sme spolu študovali protetiku a ortotiku na TUKE. Už dávnejšie som mal takúto myšlienku, keď som pozoroval ľudí, ako sa pohybujú a videl som hrbenie sa na každom kroku. Vnuklo mi to myšlienku vymyslieť niečo, čo zaujme aj mladých a prinesie to spoločnosti aj prínos.”

Čo by si Jakub odkázal mladým ľuďom, ktorí majú nápad a váhajú, či sa doň pustiť?

Určite, nech sa do toho pustia, ak si stoja za tým. Ak pevne veria myšlienke, nech sa do nej pustia. Aj keď to nie je najjednoduchšie, treba bojovať. Celkovo je situácia veľmi zložitá vo svete a priniesť niečo úplne nové na trh je ešte zložitejšie, plus ľudia sú voči tomu väčšinou aj skeptickí… Len treba bojovať. Lebo, ak nebudeme veriť snom, tak o čom to bude?

Ako startupu Corvest pomáha účasť v startup centre UVP TECHNICOM a aké má plány so svojím produktom? Vypočujte si v našom rozhovore:

komentár: 1