EAST MAG
ilustračná foto: Inteligentná maska

Inteligentná maska dokáže prekladať do ôsmich jazykov

Za takmer rok sme sa už s rúškom skamošili. Berieme ho ako nevyhnutnú súčasť nášho života. Tento fakt využila japonská firma, ktorá prišla so zaujímavým a inovatívnym nápadom vytvoriť niečo viac ako len rúško. A vznikla inteligentná maska, ktorá dokáže prekladať do cudzích jazykov.

Ako informoval portál CNN, japonská spoločnosť Donut Robotics vymyslela tzv. C-Face Smart, ktorá dokáže za pomoci aplikácie zosilniť hlas jej používateľa. Okrem toho dokáže preložiť hovorené slovo do 8 rôznych jazykov. Maska nápadne pripomína rúško. Je vyrobená z plastu a silikónu, vo svojom vnútri má zabudovaný mikrofón. Ten sa pomocou bluetooth pripojí k telefónu nositeľa. 

Inteligentná maska neochráni, no preloží 

Inteligentná maska je zatiaľ schopná prekladať medzi jazykmi, ako sú japončina, mandarínčina, kórejčina, vietnamčina, indonézština a, samozrejme, angličtina, španielčina a francúzština. Takže pre jej ovládanie človek potrebuje ovládať dobre angličtinu. To sa môže zísť každému, kto túži navštíviť ázisjké krajiny.

Aj napriek tomu, že bol tento produkt vymyslený počas pandémie koronavírusu a svojím vzhľadom pripomína ochranné rúško, žiaľ, používateľovi ochranu neposkytne. Maska je navrhnutá tak, aby sa však dala nosiť na štandardnom rúšku. 

Prekladateľská inteligentná maska podobná rúšku by sa do japonských regálov mala dostať už tento mesiac. Cena sa bude pohybovať od 40 do 50 dolárov. Japonská spoločnosť však plánuje dostať tieto maska aj do Spojených štátov amerických a Veľkej Británie. Na tieto trhy sa však dostanú až na jar v roku 2021.

Pre ďalšie zaujímavé čítanie a inšpirácie si prezrite našu rubriku Lifestyle.

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár