EAST MAG
presov vianocne trhy

Namiesto vianočných trhov na Hlavnej Mapa Vianoc

Pandémia pozmenila tradičné vianočné trhy, ktoré sú súčasťou mnohých slovenských aj európskych miest. V Prešove však vznikla Mapa Vianoc, ktorá obyvateľom aj návštevíkom poradí, kam zájsť za zimnou atmosférou – k prevádzkam v historickom centre, ale aj na sídliskách.

K adventnému obdobiu už neodmysliteľne patria vianočné trhy. Na Slovensku naďalej platí zákaz organizovať hromadné podujatia v počte nad 6 osôb v jednom okamihu, preto mestá rušia plánované vianočné trhy.

REKLAMA

Mapa Vianoc

Atmosféra Vianoc však v Prešove zostane – ľudia si môžu počas adventného obdobia vychutnať svoje obľúbené horúce nápoje a vianočné jedlá priamo pred reštauráciami či kaviarňami. Vďaka novej Mape Vianoc, ktorú pripravilo mesto Prešov, je možné rýchlo a jednoducho zistiť vianočnú ponuku v rôznych gastro zariadeniach. Stačí kliknúť na Mapa Vianoc v Prešove.

V predvianočnom čase má mesto Prešov svoje osobité čaro, o ktoré sme našich obyvateľov nechceli pripraviť. Na radnici tak vznikol nápad vytvoriť mapu vianočných špecialít a podporiť tak aj miestnych podnikateľov, ktorí zažívajú náročné obdobie,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Viac ako 50 prevádzok

Na mape je zobrazených viac ako 50 gastro zariadení, ktoré budú počas najbližších týždňov ponúkať pri svojich prevádzkach jedlá a nápoje. Jednotlivé kaviarne či reštaurácie sú na mape označené snehovými vločkami. Po ich rozkliknutí sa zobrazí adresa aj špeciálna vianočná ponuka v danej prevádzke. Netradičnú novinku sa podarilo spustiť v spolupráci s majiteľmi a prevádzkovateľmi gastro zariadení.

Mesto Prešov im počas tejto zimy umožnilo, aby si pred svojou prevádzkou v rámci dĺžky fasády objektu umiestnili stôl a stoličky. Podmienkou je, aby každá prevádzka zabezpečila poskytovanie jedál a občerstvenia hygienicky vyhovujúcim spôsobom, a zároveň v súlade s požiadavkami aktuálneho Opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR.

Primátorský punč

Ani tento rok nebude chýbať primátorský punč, ktorý budú môcť Prešovčania ochutnať počas vybraných dní v popoludňajších hodinách priamo pri budove mestského úradu na Hlavnej ulici č. 73. Výťažok z predaja punču poputuje na účet Nadácie mesta Prešov.

Vianočnú atmosféru v centre Prešova a v jednotlivých mestských častiach dotvorí vianočná výzdoba, dominantou ktorej je aj tento rok vianočný stromček pri Konkatedrále sv. Mikuláša. Pri prechádzke mestom bude obyvateľov čakať aj niekoľko vizuálno-akustických prekvapení, ktorými sa budeme snažiť čo najviac spríjemniť najkrajšie sviatky roka všetkým ľuďom.

Pridajte komentár