EAST MAG
kovove srdce tahanovce

Kovové srdce v Košiciach slúži na zber vrchnáčikov

Na košickom Sídlisku Ťahanovce bolo v 2. polovici novembra osadené kovové srdce, ktoré slúži ako zberné miesto pre plastové vrchnáky. Vyzbierané vrchnáčiky poputujú na výkup a obdržaná suma pôjde na charitatívne účely.

Kovové srdce sa nachádza pri miestnom úrade na sídlisku. Zber plastových vrchnákov je dôležité recyklovať z ekologického, ale aj ekonomického hľadiska, keďže tvrdý plast je drahšia surovina ako bežná plastová fľaša.

REKLAMA

Takto chceme pomôcť aj iným občianskym združeniam, ktoré sa venujú napríklad onkologickým pacientom, ale aj ďalším ľuďom. Každé euro pomôže každému. Je to o súčinnosti a spájaní ľudí. Obdivujú to a tiež to skrášľuje MČ,“ uviedol pre TASR Miloš Ihnát, starosta MČ Sídlisko Ťahanovce.

Podľa slov starostu je podobné kovové srdce najbližšie v Kružlove pri Svidníku.

Do kovového srdca môže cez otvory každý vhodiť vrchnáky z PET fliaš, ktoré sú vyrobené z tvrdého plastu. Vďaka zberu plastu a jeho výkupu získava táto aktivita aj ekologický rozmer.

Realizácia projektu vyšla na 630 eur.

Ak vás téma o tvrdom plaste zaujala, prečítajte si rozhovor s členom Precious Plastic Slovakia alebo si rovno vyskúšajte kvíz o správnom separovaní.

Pridajte komentár