EAST MAG
notebook

KSK zbiera notebooky pre študentov

Pandémia vo výraznej miere poznačila a pozmenila fungovanie školského vzdelávania. Od marca 2020 fungujú, s pár výnimkami, dištančne v online prostredí základné, stredné aj vysoké školy. Košický samosprávny kraj je zriaďovateľom 63 stredných škôl, na ktorých študuje viac ako 23-tisíc žiakov. Mnoho z týchto študentov nemá doma k dispozícii technológie na vzdelávanie a práve tento problém chce KSK riešiť zbierkou notebookou.

Bez prístupu k vyučovaniu

V školskom roku 2020/21 platia od pondelka 12. októbra plošné opatrenia pre ktoré sa študenti stredných škôl vzdelávajú dištančne. Nie každý má však na vzdelávanie z domu vhodné podmienky. KSK už v prvej vlne pandémie pomáhal sociálne slabším žiakom a distribuoval pracovné listy.

REKLAMA

Pre potreby súčasnej doby je však základné IKT vybavenie nevyhnutné. Podľa dát z prvej vlny pandémie zostalo množstvo detí v košickom kraji bez prístupu k plnohodnotnému vyučovaniu, pretože nemali doma počítač, telefón ani pripojenie k internetu.

Práve preto organizuje KSK zbierku vybavenia, ktorou sa obracia na firmy, organizácie, ale aj jedincov. Každý jeden notebook, stolový počítač alebo tablet, ktorý bude darovaný, bude v správnych rukách – študentov zo sociálne slabších skupín, ktorí potrebujú prístup k vzdelávaniu.

Prístup k informačným a komunikačným technológiám výrazne zvýši kvalitu vzdelávania našich sociálne slabších žiakov. Ak takúto techniku máte a chcete sa zapojiť do zbierky KSK, priestor máte do 31. decembra 2020 , kontakt: pomahame@vucke.sk.

Minimálne požiadavky na PC/notebook:
  • Procesor: dual-core s frekvenciou min. 2 GHz, alebo Intel i3/i5/i7 s frekvenciou min. 1,6 GHz alebo AMD ekvivalent
  • RAM: min. 4 GB
  • HDD: min. 128 SSD, alebo 256 HDD klasický
  • Integrovaný grafický a zvukový adaptér
  • Príslušenstvo: klávesnica, myš, webová kamera, mikrofón. Integrované, alebo externé

Priestor pre recykláciu technologií a ich posunutie k ľuďom, ktorí ich využijú, nie je v IT svete žiadnou novinkou.

Pridajte komentár