EAST MAG
PM konferencia

Virtuálna PM Konferencia je eventom nielen pre projektových manažérov

Štyria partneri sa spojili a spoločne prinášajú event Virtuálna PM Konferencia, ktorá sa bude konať v utorok 10. novembra 2020, ako inak, online. Registrovať sa dá už len do piatka 6. 11. 2020.

Cieľom eventu je priniesť veľkoformátový program z oblasti projektového manažmentu pre všetkých, ktorých sa táto téma týka – či už pracovne, alebo v rámci voľnočasových aktivít.

REKLAMA

Virtuálna PM Konferencia vníma rolu projektových manažérov

Konferenciu spoločne organizujú PMI Slovakia Chapter, 2BCognitus, Košice IT Valley a Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia. Jej cieľom je priniesť veľkoformátový program z oblasti projektového manažmentu pre všetkých, ktorých sa táto téma týka – či už pracovne, alebo v rámci voľnočasových aktivít.

Najväčším bohatstvom každej IT firmy sú ľudia, ktorí v spoločnosti pracujú. Z pohľadu Košice IT Valley si osobitnú pozornosť zasluhujú projektoví manažéri, keďže sú tými, ktorí majú priamo zodpovednosť za plánovanie, realizáciu a ukončenie každého projektu, vďaka ktorým tak dokážu IT firmy úspešnejšie realizovať svoje zámery a strategické ciele. Máme za to, že bez cielenej podpory týchto ľudí, nemožno vybudovať prosperujúcu firmu a ani kraj,” približuje Miriama Hučková z Košice IT Valley.

Zmena oproti roku 2019

Oproti minulému ročníku, kedy sa event venoval agile, ponúka aktuálny ročník Virtuálnej PM Konferencie 2020 iný záber tém.

Tento rok sme sa rozhodli nielen projektovým manažérom ponúknuť pestrú paletu tém, ktoré sa zameriavajú na všetky aspekty projektového riadenia – konkrétne na technické aj sociálne zručnosti, strategické myslenie či riadenie v kríze. Dôležitou témou, aj vzhľadom na súčasnú dobu, je určite aj psychické zdravie a pohoda, ktoré je rovnako súčasťou konferencie,” približuje František Šofranko, programový manažér Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia, ktorý je spoluorganizátorom podujatia.

Košice IT Valley poskytlo svoju odbornosť pri tvorbe programu, ale zabezpečuje aj technické aspekty Virtuálnej konferencie v podobe streamovania,” dopĺňa M. Hučková.

Program konferencie

Virtuálna PM Konferencia pozostáva z 3 tematických celkov, počas ktorých sa účastníkom 10. novembra 2020 prihovoria 5 spíkri, s ktorými majú organizátori dobré skúsenosti.

Workshop Psychický wellbeing v náročných časoch sa bude venovať psychickému zdraviu. Odpovedať na otázku, či táto téma je aktuálnym trendom, alebo skutočnou výzvou našej spoločnosti, budú Miriam Lacho a Veronika Holíková.

Ak vás zaujímajú súčasné trendy v líderstve, nenechajte si ujsť workshop Strategické spôsobilosti lídra tímu. Lektor Peter Jászberényi ukáže, ako súvisia pojmy stratégia a taktika s vedením tímov a prejde si s vami kľúčové spôsobilosti lídra z dlhodobého hľadiska.

Posledný workshop Transformačné projekty a kríza prinesie odpovede na otázku, prečo sú mnohé firmy vo veľkej kríze a podľa známeho indiánskeho príslovia „stále jazdia na zdochýnajúcich a mŕtvych koňoch.” Workshop vedú Stanislav Häuser a Ivan Sámel.

Na vysokú aktuálnosť témy sa asi najviac teším na úvodný workshop od lektoriek z Human Dynamic Europe, ktorý sa bude venovať aj možnostiam, ako zveľaďovať vzťahy a mať životnú rovnováhu napriek tomu, že žijeme a pracujeme z domu. Myslím, že táto téma môže zaujať nielen projektových manažérov, ale aj širokú verejnosť,” hodnotí zástupkyňa Košice IT Valley.

Registrácia do 6. 11. 2020

Virtuálna Project Management Konferencia sa bude konať v utorok 10. novembra 2020 od 10.00 hod. Vstupné na celý program konferencie je vo výške 5 eur. Na konferenciu sa potrebné sa registrovať do piatka 6. novembra 2020 prostredníctvom stránky www.pmi.sk, je potrebné mať na stránke vytvorené konto, ktoré si vytvoríte jednoducho tu.  

PM konferencia
Fotografia z minuloročnej konferencie.

Konferencia je otvorená pre všetkých, ktorých projektový manažment zaujíma. Vďaka tomu sa na nej stretne široké spektrum ľudí z rôznych firiem, ktoré si vymieňa svoje skúsenosti a názory. Je to príležitosť, ako získať pestrejšie know-how či iný pohľad na svoju prácu,” dodáva na záver Lucia Komorníková, spoluorganizátorka konferencie z Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia.

Edita Fabian Hilgartová

komentár: 1