EAST MAG
inteligentná kamera

Počas zápasu sa inteligentná kamera zamerala namiesto lopty na hlavu rozhodcu

V súčasnosti je umelá inteligencia neoddeliteľnou súčasťou našich životov. Prednedávnom výskum na MIT predstavil model, ktorý dokáže zo zakašľania predikovať, či ste pozitívny na koronavírus. Umelá inteligencia je teda naším priateľom, aj keď nie je vždy dokonalá. Presvedčí vás o tom aj inteligentná kamera, ktorá jednoducho nemala svoj šťastný deň. 

Príkladom jej nedokonalosti je nedávny futbalový zápas, ktorý sa uskutočnil 24. októbra medzi škótskymi tímami Inverness Caledonian Thistle a Ayr United FC, na ktorom nebol živý televízny štáb. Práve preto bola na odvysielanie futbalového zážitku fanúšikom použitá inteligentná kamera. Tá mala za úlohu sledovať predovšetkým futbalovú loptu. V polovici futbalového zápasu si to však rozmyslela. 

Aj keď zápas skončil remízou, fanúšikovia si časť akcie vďaka kamere nemohli naplno užiť. Ako píše portál Unilad, kamera, ktorá je ovládaná práve umelou inteligenciou, nesprávne zaostrila a namiesto futbalovej lopty sledovala hlavu čiarového rozhodcu.

Športový komentátor sa počas zápasu musel divákom niekoľkokrát ospravedlňovať, keďže inteligentná kamera nesnímala loptu a priebeh hry, ale holú hlavu čiarového rozhodcu. Niekto zo sledovateľov tohto zápasu sa so záznamom pohral a vytvoril skvelé dielo s hudobným podmazom, ktoré vás určite pobaví. 

Čo myslíte, vrátia sa organizátori zápasu k ľudským zdrojom alebo dajú ešte šancu umelej inteligencii a bude inteligentná kamera súčasťou ďalších futbalových zápasov? Alebo by stačila povinná pokrývka hlavy? 🙂

Pre ďalšie zaujímavé čítanie, rozhovory a inšpirácie si prezrite našu rubriku Lifestyle.

Simona Ďurkovič

komentár: 1