EAST MAG
innovation day

Naštartuj svoje idey a ukáž sa na Innovation day 2020

Podujatie Innovation Day sa na Slovensku bude konať už tretíkrát. Jeho cieľom je poskytnúť priestor mladým a talentovaným ľuďom s prelomovými a realizovateľnými nápadmi v oblasti digitálneho zdravia, telemedicíny a AI, ktorí chcú svoje idey posunúť na vyššiu úroveň. 

Innovlab ako hlavný organizátor eventu na Slovensku

Innovation Days, alebo aj i-Days 2020, je séria podujatí, ktoré sa konajú v 22 krajinách Európskej únie pod záštitou spoločnosti EIT Health. Podporujú a rozvíjajú kreativitu a inovácie v regiónoch Európy a zároveň ich cieľom je zlepšiť zručnosti študentov a mladých ľudí v oblasti zdravotnej starostlivosti a inovácií.

REKLAMA

Tento rok sa Innovation Day uskutoční vo virtuálnom priestore 19. novembra 2020. Online formát tak so sebou prináša výnimočnú príležitosť pre všetkých, ktorí majú nápad na inováciu v oblasti digitálneho zdravia, telemedicíny a AI bez toho, aby museli cestovať do Košíc. V metropole východu sídli organizátor slovenského eventu – startup centrum Innovlab spoločnosti Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia.

Podpora kreativity a inovácií

„Tento rok dokázal, že zmiešaný spôsob tvorby inovácií môže byť veľmi produktívny. Podujatie i-Days sú každoročnou oslavou inovácií v oblasti zdravotnej starostlivosti, na ktorom nabádame všetky mladé talenty, aby sa hrali s inováciami a naučili sa vytvárať prelomové riešenia. Mladí ľudia často dokazujú, že aj napriek svojmu mladému veku dokážu vytvárať brilantné návrhy, ktoré majú veľký potenciál byť uvedené na trh a pomáhať európskym pacientom,“ povedal Milan Varga, RIS HUB manažér Slovensko, Lead of Innovlab.

innovation day 2020

Samotný event bude prebiehať online 19. novembra 2020. Na jeho účasť je potrebné sa najprv registrovať tu. Záujemcovi tak naozaj stačí motivácia svoj nápad realizovať a pokračovať v jeho rozvoji za pomoci profesionálnych mentorov. Počas dňa sa účastníci dozvedia, ako efektívne pripraviť business model, ako sa správne pripraviť na 5-minútovú prezentáciu a po celý čas im budú k dispozícii odborníci na konzultovanie a poradenstvo. Nebude chýbať ani dôležitý networking.

Víťaz má šancu vyhrať európske kolo 

Minulý rok vyhrala Innovation Day 2019 mladá fyzioterapeutka Júlia Matejová. Na event prišla s nápadom na aplikáciu FaceRehab, ktorá má pomôcť ľuďom s obrnou tvárového nervu pri domácom cvičení a zároveň zbierať dáta o progrese a prípadnej potreby zmeny liečby. Aplikácia FaceRehab bola odprezentovaná aj na EIT Health summite v Paríži, kde sa jej podarilo vyhrať spomedzi všetkých nápadov.

innovation day 2019
víťazka Júlia Matejová

Víťaz Innovation Day 2020 získa príležitosť zúčastniť sa európskeho kola i-Days v Štokholme, kde spolu s ďalšími víťazmi zo zapojených krajín bude virtuálne súťažiť o podporu svojho nápadu.

Ceny Innovation Day 2020:

  • 1. miesto – Európske kolo Innovation Day v Štokholme, 1 500 eur, účasť v Local Development programe EIT Health
  • 2. miesto – 1 000 eur, účasť v Local Development programe EIT Health
  • 3. miesto – 500 eur, účasť v Local Development programe EIT Health

Partnermi Innovation Day 2020 sú EIT Health, Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia, UVP Technicom, Medipark Košice.

Ak máte inovatívny nápad, ktorý má potenciál pomôcť v oblasti zdravia a zdravotníctva, nezabudnite sa prihlásiť na Innovation Day 2020 do 16. novembra 2020.

komentáre 2