EAST MAG
songbird

Prvý katastrofický film zo súčasnosti – Songbird

Asi nie je potrebné hovoriť o tom, aké zmeny priniesla pandémia vo fungovaní spoločnosti. Niekto by povedal, že súčasný stav – vysoké čísla úmrtí aj nakazených, ekonomická kríza, oscilovanie okolo lockdownu – sú námetom na umelecké spracovanie. Svedčí o tom realizácia filmu Songbird.

Film je žánrovo charakterizovaný ako romantický thriller, ktorý sa odohráva v USA v budúcnosti, v roku 2022.

Romanca sa odohráva medzi hlavnými postavami Nicom a Sary, ktorí sú počas lockdownu odlúčení a komunikujú spolu na diaľku. Pandémia koronavírusu je stále aktuálna a spoločnosť má za sebou viac než 210 týždňov lockdownu.A kde je katastrofický rozmer filmu? Vírus Covid-19 v roku 2022 zmutoval na Covid-23, ktorý zasahuje ľudský mozog a je oveľa smrteľnejší. Zaľúbenci musia prekovať odlúčenie, stanné právo, chorobu aj iné prekážky.

Za Songbird stojí režisér Adam Mason (Into the Dark, Alice in Chains) a producent Michael Bay (Bad Boys, Armagedon, Pearl Harbor, Transformers). Film sa začal natáčať začiatkom júla 2020 v Los Angeles.

Vo filme Songbird si zahrajú herci ako KJ Apa (Shortland Street, Riverdale, The Last Summer), Craig Robinson (Brooklyn Nine-Nine), Peter Stormare (Prison Break, Fargo), Paul Walter Hauser (Ja, Tonya, BlacKkKlansman) či Demi Moore (Neslušný návrh).

Je potrebné dodať, že názory na sfilmovanie súčasnej globálnej krízy sa líšia. Sú ľudia, ktorí tento počin odsudzujú vzhľadom na to, že pandémia iba v USA spôsobila viac ako 230 000 úmrtí, a film, či chceme, či nie, je produkovaný na účely zisku. Iní ho zas označujú ako novodobý, do súčasnosti prenesený príbeh Rómea a Júlie. V roku 2021 sa teda uvidí, či sa film uchytí v kinách a či si ho vôbec budeme môcť v kinách pozrieť.

Ak máte chuť si medzitým pozrieť čosi iné, máme pre vás 13 filmových tipov.

Pridajte komentár