EAST MAG
whatsapp

Aplikácia WhatsApp odhaľuje podrobnosti ďalšej veľkej aktualizácie

Samodeštrukčné správy budú čoskoro súčasťou WhatsApp. Nemajte však pre istotu veľké očakávania, možno vôbec nebudú také flexibilné, ako očakávate. 

Je to už niekoľko mesiacov, čo aplikácia WhatsApp oznámila, že plánuje zaviesť tzv. samodeštrukčné, resp. samomiznúce správy pre jednotlivých užívateľov. Teraz však spoločnosť odhalila niekoľko podrobností o tom, ako táto funkcia bude fungovať.

Používatelia si budú môcť v aplikácii WhatsApp zvoliť, či sa správy odoslané pomocou novej možnosti odstránia po hodine, dni, týždni alebo dokonca po roku.

 WABetalInfo publikoval najčastejšie otázky, v ktorých sa uvádza, že vaše správy budete môcť v aplikácii WhatsApp nechať zmiznúť až po siedmich dňoch. 

Môžete odosielať správy, ktoré zmiznú v aplikácii, povolením zmiznutia správ,“ vysvetľuje WhatsApp. „Po povolení budú môcť nové správy odoslané v individuálnom alebo skupinovom rozhovore po siedmich dňoch zmiznúť. Toto nastavenie nebude mať vplyv na správy, ktoré ste predtým poslali alebo prijali v chate. V individuálnom chate môže užívateľ zapnúť alebo vypnúť zmiznuté správy. V skupinovom chate môžu zmiznuté správy zapnúť alebo vypnúť iba správcovia skupiny.“

whatsapp

Teraz to vidíš …

Je treba mať na pamäti niekoľko ďalších upozornení. Po prvé, ak osoba neotvorí WhatsApp počas siedmich dní, keď je správa viditeľná, bude z chatu odstránená, v upozorneniach aplikácie tejto osoby však môže byť stále viditeľný náhľad jej obsahu.

Ak odpoviete na správu, ktorá zmizne, pôvodná správa bude uvedená v úvodzovkách a po uplynutí platnosti nemusí zmiznúť. Podobne ak preposielate miznúcu správu chatu, ktorý nemá povolenú funkciu, z druhého rozhovoru sa neodstráni.

Nakoniec budú všetky zálohy obsahovať miznúcu správu, ktorej platnosť ešte nevypršala. Ak sa zálohovanie obnoví po dátume expirácie, tieto správy sa potom odstránia.

Miznúce správy zatiaľ nie sú k dispozícii na vyskúšanie, ale ak ich chcete vyskúšať ako prvý, budete sa musieť pripojiť k niektorému z beta programov WhatsApp.

Ak sa chcete zapojiť do beta programu pre Android, navštívte stránku WhatsApp Beta v službe Google Play a zadajte svoje podrobnosti. Ak už máte verejnú verziu WhatsApp nainštalovanú, do niekoľkých hodín sa automaticky aktualizuje na beta verziu.

Pre ďalšie zaujímavé čítanie, rozhovory a inšpirácie si prezrite našu rubriku Lifestyle.

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár