EAST MAG
coderfest

Coderfest v online podobe rozdal študentom 4 elektrokolobežky

Event Coderfest je medzi študentmi IT v Košiciach už 7 rokov. Tento rok sa však po prvýkrát konal netradične. Študenti si podujatie užili sami – doma, pri počítači, a súťažili o 4 elektrokolobežky. 

Doposiaľ sa Coderfest konal pravidelne počas októbra na Jedlíkovej, čo najbližšie k študentom. Nechýbali na ňom živá hudba, festivalové pivo či klobásy a základ eventu tvorilo predstavenie moderných technológií a hry developerov Deutsche Telekom IT Solutions Slovakia, ktoré hravo testovali programátorské zručnosti či logické a analytické myslenie.

Networking a budovanie IT komunity

Coderfest je hlavne o networkingu medzi študentmi a developermi z našej spoločnosti. Je pre nás dôležité stretávať sa so šikovnými mladými ľuďmi, poskytovať im možnosti na rozvoj, motivovať ich ostať na Slovensku a spoločne tvoriť komunitu IT profesionálov na východe, ktorej sú študenti neodmysliteľnou súčasťou. Keďže sme chceli ostať so študentmi v kontakte aj tento rok, rozhodli sme sa pre virtuálny Coderfest, vzhľadom na súčasnú situáciu,” prezrádza Katarína Rovňáková, spoluorganizátorka Coderfestu.

Event v online podobe prebiehal od 19. do 23. októbra 2020. Zapojilo sa takmer 130 študentov a študentiek, ktorí v súčasnosti absolvujú dištančné štúdium. Na všetkých prihlásených čakala každý deň o 12:00 hod. nová úloha.

Dokopy účastníci riešili 5 úloh zameraných na logické uvažovanie aj programátorské schopnosti, ktoré pre Coderfest pripravili developeri najväčšej IT spoločnosti na východe Slovenska. Úlohy boli ohodnotené bodovo a rozhodoval aj čas odoslania odpovede.

Online formát zaujal

Coderfestu som sa zúčastňoval každý rok od začiatku štúdia na výške, tak som ani tento rok neurobil výnimku. Ukázalo sa, že som spravil dobre, som súťaživý typ a veľmi som si užil aj túto virtuálnu formu eventu. Úlohy síce neboli jednoduché, ale práve to ma motivovalo hľadať riešenie,” hodnotí Marcel, jeden z výhercov.

Prví traja najrýchlejší študenti, ktorí správne vypracovali týždenné úlohy, získali elektrické kolobežky s príslušenstvom. Víťaz štvrej elektrokolobežky bol vyžrebovaný náhodne.

Mne sa veľmi páčil formát súťaže, oceňujem aj to, že bolo možné k riešeniu napísať dlhší text, a teda veľmi pravdepodobne výsledky kontroloval človek a nie počítač.Možno som očakával viac programátorských úloh, to ale neberiem ako negatívum. Celkovo súťaž hodnotím veľmi pozitívne, 10 z 10, určite by som sa zúčastnil znova,” reagoval Maroš, ktorý sa umiestnil na 1. mieste.

coderfest

Pod hlavičkou Digitálnej jesene

Rok 2020 priniesol zrušenie veľkého množstva podujatí a akcií a my sme nechceli, aby Coderfest 2020 mal rovnaký osud. Aj keď sa nám na virtuálny event zapojila asi tretina z počtu účastníkov, na ktorý sme zvyknutí pri tradičnom Coderfeste, sme veľmi radi, že aj takáto virtuálna forma študentov zaujala,” hodnotí na záver Katarína Rovňáková.

Coderfest sa konal pod hlavičkou Digitálnej jesene – projektu, ktorý vznikol spoluprácou množstva lokálnych firiem a inštitúcií a ktorý združuje podujatia v Košiciach s cieľom spojiť a vytvárať IT komunitu z celého regiónu.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár