EAST MAG
popcult online detektivka

Zahrajte si na Halloween online detektívnu hru

Skazila vám pandémia plány nielen na dušičky, ale aj na Halloween? Ide síce o americký sviatok, no obľube sa teší čoraz viac aj v našich končinách. Či už ide o klasiku v podobe vyrezávania tekvíc, alebo kostýmy. Ak očakávate nudný 31. október v pohodlí domova, skúste si ho ozvláštniť a poďte si zahrať online detektívnu hru.

Halloween a Murder Mystery

S nápadom na realizáciu online interaktívnej detektívky Murder Mystery 2020 prišiel tím z prešovského magazínu PoP-Cult. Minulý rok organizoval 31. októbra v prešovskej čajovni Abarat event pre fanúšikov spoločenských hier. 

REKLAMA

„Pripravili sme aj interaktívnu detektívku ,Vražda Roya Herringa‘. Ľuďom sme dali spis s informáciami od “polície” a na základe toho mohli chodiť k postavám, ktoré sme hrali my siedmi. V čajovni sme ukryli zopár stôp, s ktorými mohli naši detektívi pracovať a prísť na riešenie. Tento rok sme akciu chceli zopakovať, no situácia si vyžiadala, aby sme ostali všetci doma na gauči. Rozhodli sme sa teda, že to urobíme online,” prezradil Gabriel Horváth z tímu Popcult.

Stopy vám prídu cez mail

Organizácia online eventu si vyžadovala najprv premyslenie formy, ktorá bude vyhovovať účastníkom aj organizátorom. 

S hráčmi budeme komunikovať pomocou mailu. Detektívi dostanú spis, v ktorom nájdu prvotné informácie o vražde a podozrivých. V priebehu hry dostanú ďalšie stopy a otázky, na ktoré budú musieť nájsť odpoveď. Sú pre nich pripravené video a audio výpovede, výpisy z telefónov a sociálnych sietí, ktoré im v jednotlivých fázach hry poskytneme, aby vďaka nim mohli vyriešiť prípad.”

Vďaka tomu je online podujatie jednoducho prístupné, keďže detektívom stačí funkčný mail, na ktorý budú dostávať informácie. Celá online detektívka, do ktorej sa môže prihlásiť každý, by odhadovo nemala trvať viac ako 90 minút, samozrejme, záleží aj na šikovnosti detektívov.

Vecné ceny

Hra je určená pre všetkých, ktorí si chcú vyskúšať svoje dedukčné schopnosti a vedia spájať súvislosti. Vekové obmedzenie nemáme, avšak keďže ide o motív vraždy, naše odporúčanie je niekde na hranici 15 rokov. Zapojiť sa môže jednotlivec alebo tím troch detektívov,” 

Na Murder Mystery 2020 je potrebné sa vopred prihlásiť cez formulár. Na Halloween, v sobotu 31. októbra si už stačí len nájsť čas vo večerných hodinách. Organizátori sa vám pred samotným vyšetrovaním pripomenú mailom o hodinu vopred, približne okolo 18:00 hod. 

Vašu chuť zapojiť sa možno zvýši aj možnosť výhry. Počas vyšetrovania vraždy budete dostávať otázky, za ktoré viete získať body a môžu vám pomôcť k výhre.


Pre víťazov máme pripravené vecné ceny. Keďže ide o detektívnu hru, víťaz si odnesie hru Detektivní únikovka od českého vydavateľstva Albi. A tému Halloweenu podčiarkujeme knihou H.P Lovecraft – Hemživý chaos, ktoré nám do súťaže venovalo prešovské kníhkupectvo Artforum,” uzatvára Gabriel Horváth.

Hľadáte spoločenské hry na dlhé jesenné a zimné večery? Zabudnite na Človeče a skúste tieto tipy.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár